BraIngenjör – Bravidas traineeprogram för nyutexaminerade ingenjörer

Är du ingenjör? Intresserad av service- och installationsbranschen? På Bravida får driftiga och teknikintresserade ingenjörer möjlighet till en flygande start i karriären.

BraIngenjör är Bravidas nordiska traineeprogram, som ger unga ingenjörer möjlighet att lära sig installations- och servicebranschen från grunden. Kanske kan just du bli en av Bravidas framtida ledare och specialister?

Året som BraIngenjör

Under året som BraIngenjör kommer du att få en inblick i hur installations- och servicebranschen och Bravida fungerar. Du kommer att få god kunskap om byggprocessen, och du kommer att lära dig mycket om både ledarskap och affärsmannaskap.

Som ett första steg i programmet gör du en individuell utvecklingsplan tillsammans med din chef. En del i programmet är ett projektarbete med syftet att utveckla något område inom Bravida – exempel på tidigare ämnen är utveckling av energismarta lösningar, hur vi jobbar effektivt med entreprenadprojekt eller hur vi ska utveckla vårt lärlingsprogram.

Under året kommer du också att få delta i fyra nätverksträffar med BraIngenjörer från hela Norden. Där kommer ni att lära er mer om Bravida Way, vårt sätt att arbeta. Andra ämnen under nätverksträffarna är affärsmannaskap och ledarskap. Utbildningsserien avslutas med en diplomering där du kommer att få presentera resultatet av det projektarbete som du har gjort under året.

Som deltagare i programmet kommer du att träffa både andra unga talanger och ledande personer i företaget, vilket ger dig chans att bygga ditt eget nätverk hos oss. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter inom Bravida efter programmet.

Vem kan gå programmet?

Programmet vänder sig till dig som har ett gediget intresse för teknik och vill få en förståelse för branschen och byggprocessen.

För att vara kvalificerad behöver du vara högskoleingenjör, civilingenjör, ekonom med intresse för teknik, eller ha en utbildning från en yrkeshögskola. Din inriktning ska vara till exempel bygg, installation eller energi och miljö, och det är viktigt att du trivs i en affärsdriven kultur. De flesta som söker programmet är antingen nyutexaminerade eller har ett par års erfarenhet från branschen.

Hur söker jag till BraIngenjörsprogrammet?

För att bli BraIngenjör krävs det att du först har anställning som till exempel entreprenadingenjör, kalkylator eller projektledare inom Bravida. Ofta nämns redan i platsannonsen att tjänsten kan kvalificera dig för BraIngenjörsprogrammet.

För mer information och intresseanmälan, kontakta en av våra HR-specialister:

Karin Sundell, division Nord
Rebecca Allberg, division Stockholm
Annika Nordström, division Syd
Christine Nilsson, koncern