Om tjänsten

Roll: Övriga tjänstemän

Ansök senast: 2024-08-19

Var: Stockholms län

Ansök nu!

BIM Coordinator

Om Jobbet

BIM Coordinatorn har det övergripande ansvaret för att digitala projekteringar ska flyta på smidigt i projektet. Som BIM Coordinator förväntas du ha översikt och ansvara för samordningen av den stora mängden information i projektet för att säkerställa ordning och struktur. BIM Coordinatorn tar en aktiv roll i projektet och stöttar både beställare och projektörer. Det innebär att du hela tiden försöker finna den enklaste vägen att samordna projektörerna mot de gemensamma mål som beställaren har satt upp. I rollen ingår det att utföra kontinuerliga uppdateringar av ritningar och modeller samt begära de underlag och uppgifter som krävs för utförande av arbetet. Vidare kommer du arbeta med att leverera ut underlag och granska att inkommande handlingar från konsulter och entreprenörer uppfyller fastställda riktlinjer och rutiner. BIM Coordinatorn beslutar om programvara och leveranser i projekten och sköter upplägg för filstruktur och namngivning av modeller och ritningar.


Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

 • Mallfiler, ritningsindelningar och stämplar
 • Hitta rätt detaljeringsnivå (Level of detailing, LOD)
 • Uppbyggnad samordningsmodell
 • Upprätta, införa och följa upp rutiner för CAD och komponentdatahantering
 • Producera CAD-ritningar
 • Koppla ekonomi, tidsplanering, projektering, utförande att kommunicera via databaser och BIM
 • Ansvarig för kollisionstester

Andra arbetsuppgifter än ovan förekommer i projektet, det krävs därav en flexibilitet i rollen för att leva upp tillbeställarens krav. BIM Coordinatorn rapporterar löpande till Design Managern i projektet.

Vi söker dig som: 

 • Erfarenhet av BIM
 • Kunskap inom CAD/Revit samt 3D-modellering t.ex. Naviswork
 • Arbetat med olika projekt inom kommersiellt, industri, datacenter och infrastruktur
 • Har en utbildning inom byggnads/installationsteknik eller motsvarande.
 • Har djupgående erfarenhet av projektering och beräkningssätt inom installation
 • Har god förståelse om databaser och generell IT-förståelse
 • Har erfarenhet av effektivisering av installationer ur ett miljöperspektiv
 • Uttrycker sig obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift


Driven, strukturerad och noggrann: Du är en ambitiös och motiverad individ som arbetar målmedvetet för att uppnå önskade resultat. Din strukturerade arbetsstil gör att du effektivt kan planera och organisera dina uppgifter för att säkerställa att de slutförs på ett noggrant och korrekt sätt. 

Förmåga att arbeta självständigt och i team: Du är lika bekväm med att arbeta självständigt som att samarbeta i grupp. Din självständighet gör att du kan ta egna initiativ och fatta beslut när det behövs, samtidigt som din förmåga att samarbeta gör dig till en värdefull teamspelare som kan bidra till att uppnå gemensamma mål. 

Analytisk förmåga och förmåga att utvärdera information: Din analytiska förmåga gör att du kan noggrant analysera och utvärdera komplex information för att dra relevanta slutsatser och fatta beslut. Du är skicklig på att se mönster och trender och kan använda denna insikt för att identifiera effektiva lösningar på problem. 

Utmärkt förmåga att kommunicera och samarbeta med interna och externa kontakter: Din utmärkta kommunikationsförmåga gör att du kan effektivt förmedla dina tankar och idéer både internt inom organisationen och externt till intressenter och samarbetspartners. Du är en bra lyssnare och har förmågan att etablera och upprätthålla goda relationer med alla som du samarbetar med. 

 

Bravida som arbetsgivare 

Bravida är en stor arbetsgivare – faktiskt störst inom vår bransch i Norden. Det gör att vi kan erbjuda mycket till dig som medarbetare. I flera år i rad har vi blivit rankade till en av Sveriges bästa arbetsgivare! Bravida eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning.  Vi arbetar som ett team och vi tycker om att skapa stora resultat, tillsammans. 

Förutom förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, hälsoundersökning och förmånliga försäkringar erbjuder Bravida dig ett självständigt och stimulerande arbete i en organisation där kompetens, utveckling och trivsel värderas högt. Vi på Bravida är vana att leverera högsta kvalitét till nöjda kunder och värnar om arbetsglädje likväl som en bra arbetsmiljö. 

Läs gärna mer om Vårt erbjudande och hur du kan utvecklas hos oss. När du växer, växer vi!  

Hur söker jag jobbet? 

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum 19-08-2024. Du skickar in ditt CV och personliga brev genom att klicka på knappen Ansök nedan. 

Vi undanber oss kontakt med rekryteringsföretag i denna rekryteringsprocess 

#LI-Remote

Bra fastigheter gör skillnad, därför finns Bravida. Som Nordens ledande leverantör av tekniska helhetslösningar inom service och installation hjälper vi våra kunder att skapa väl fungerande och hållbara fastigheter. Bravidas långsiktiga mål är att vara klimatneutral i hela värdekedjan år 2045. Vi har 13 000 medarbetare och finns på cirka 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravidas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. www.bravida.se .
www.Bravida.se
Logga karriärföretag 2024
Ansök nu!