Projektledare

Torbjörn Seifors

Vad innebär ditt jobb som projektledare på Bravida?

–Att vara projektledare innebär att jag har ett ansvar för projektgenomförandet från start fram till leverans. Efter att ha lämnat anbud på ett uppdrag och vunnit upphandlingen blir projektledaren tilldelad projektet. Då går man igenom allt från den tekniska beskrivningen till ritningar och resursplanering för att se vad som ska göras. Som projektledare har du också ett ekonomiskt ansvar och att det blir en lyckad leverans till beställare. Det innebär också mycket kontakt med både kunder och medarbetare där samarbetet med våra ledande montörer är en stor bidragande del till att projekten blir bra genomförda.

Vilka egenskaper bör en projektledare ha?

– Att kunna planera och strukturera är så klart viktigt som projektledare. Du bör också tycka om att arbeta i högt tempo. Eftersom jag har mycket kontakt med människor, både personal och kunder, är det också viktigt att vara lyhörd och att ha en förmåga att få med sig alla. Att samtidigt vara ödmjuk vinner man alltid på.

Har du alltid jobbat som projektledare?

– Jag har haft flera roller inom Bravida. Jag började som lärling, sedan blev jag elektriker, kalkylator och nu projektledare.

Varför valde du Bravida?

– Jag har jobbat på Bravida i totalt tio år, med en paus på några år. Jag valde att komma tillbaka eftersom jag fick chansen att utvecklas inom företaget och min roll. Jag har alltid haft ett speciellt band och kontakter till Bravida, även när jag inte jobbade här.