Ventilationsmontör

Anna Ehrnstedt

När började du jobba med ventilation?

– I januari 2013. Både på Bravida och med ventilation. Jag trivs jättebra med det här jobbet, mitt första projekt var Tele2 Arena och det kändes väldigt häftigt att vara en del av ett så stort projekt direkt.

Hur kom det sig att du hamnade på Bravida?

– Jag hade jobbat inom vården i flera år och kände mig redo för att testa något nytt. Genom kontakter kom jag i kontakt med Bravida och montörsyrket.

Du började på Bravida som lärling, vad innebär det att vara lärling?

– Att vara lärling betyder att du lär dig yrket på plats. Du får gå med någon som är mer rutinerad än dig själv som lär upp dig på plats. Jag fick gå med flera olika personer och eftersom att alla gör saker på olika sätt så har jag lärt mig väldigt mycket och flera olika tekniker.

Vad är det roligaste med att vara ventilationsmontör?

– Det är variationen i arbetet. Ena dagen kan innehålla mycket beräkningar och teoretiskt arbete medan andra bara innehåller fysiskt arbete. Jag tycker också att det är jättekul att få utvecklas från grunden och verkligen lära mig hur allt fungerar. Att lära sig hur ett yrke går till, från grunden, gör det nog lättare att växa inom sitt yrke och företaget man arbetar för.

Det är dessutom häftigt att se att det fortfarande krävs människor för att bygga hus. Att det faktiskt är mänskliga händer som ger dem liv.

Beskriv ditt jobb med tre ord!

– Varierande, utvecklande och viktigt.