Systemansvarig

Fredrik Loodin jobbar som systemansvarig på Bravida. Läs hans berättelse om resan från elektriker till den roll han har idag.

fredrik-l-690x460-3.jpg
Hej Fredrik, 

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?  
– Jag jobbar i projektet Förbifart Stockholm som systemansvarig el och där kan dagarna vara mycket varierande. En vanlig dag handlar i sin helhet om att ta ställning till kundens och myndigheternas krav och få ihop en anläggning som är rationellt byggd med beprövad teknik.    
  
Hur ser vägen ut för att bli systemansvarig? 

– Jag utbildade mig till elektriker i Trollhättan år 89–91. Efter att jag jobbat några år inom yrket vidareutbildade jag mig och studerade El- och energisystem på högskolan i Väst. Sedan år 2000 har jag arbetat som elkraftingenjör i olika former, främst som konsult på WSP och SWECO. Jag har under åren fått erfarenhet kring ett flertal områden, bland annat: planering av vindkraftsparker, kraftförsörjning av sjukhus till el-kvalitetsutredningar samt elektromagnetisk störningsproblematik (EMC/EMI).  

Vad är det bästa med ditt jobb?    

– Att jag får se en idé bli verklighet är det bästa med mitt jobb. Det är en häftig känsla att förberedelserna av installationen blir en faktisk installation. Jag får en känsla av att känna mig närmare “verkligheten” i den roll jag har på Bravida idag.  
  
Vilka utmaningar möter du i din roll och hur hanterar du dem? 

– En utmaning är att ha koll på alla små detaljer som samspelar och påverkar varandra. Detta blir extra påtagligt i Sveriges största just nu pågående infrastrukturprojekt.  
   
Vad gör Bravida till en bra arbetsplats?    

– Medarbetarna gör Bravida till en bra arbetsplats. Men också Bravidas intressanta uppdrag.