Dela upp facility management i två delar

Många har integrerad facility management i dag. En helhetslösning för allt som har med arbetsplatsen och fastigheten att göra. Men att integrera kan se lätt och rätt ut på pappret men blir sällan lika bra i verkligheten. Vi utmanar därför den tanken genom att säga att du ska dela upp facility management i två delar: En hård och en mjuk.

Smaken av en perfekt fastighet

Hård facility management handlar om saker som fastighetsdrift, energioptimering och brandskydd. Här ligger tekniken i fokus. Den mjuka delen handlar om kaffe och catering, växter på kontoret och posthantering. Båda är lika viktiga men kräver olika kompetenser. Därför ska du ha specialister med tekniken i fokus som hanterar hård facility management. Varför är det så viktigt? Jo, för att känslan av en fastighet som presterar maximalt är en lika bra start på dagen som en perfekt kopp kaffe.

Läs om vårt samarbete med Schneider Electric

Fastigheter som får dig att växa

För att du och alla andra ska kunna göra ett riktigt bra jobb är en fastighet som presterar själva utgångspunkten. När vi pratar om hård och mjuk facility management ser vi det som att den hårda delen är förutsättningen för att den mjuka delen ska kunna prestera maximalt. Det handlar om att se till att inomhusmiljön är den bästa för alla som vistas där. Grunden är förstås att tänka långsiktigt och hållbart – då växer både nyttan med lokalerna och värdet på fastigheten.

Helhet och hållbarhet går hand i hand

Klimatförändringarna blir tydligare för varje dag som går. Vi måste alla göra vad vi kan för att minska utsläppen innan vi når tipping point. I dagens fastigheter är en stor del av den tekniska utrustningen integrerad. Det ger stora möjligheter att upptäcka och uppnå synergieffekter. Det kan exempelvis handla om att få ventilations- och värmesystemen att samverka bättre. Det leder ofta till rejäla besparingar bara på energianvändningen – runt 20 procent redan i starten av varje uppdrag.

 

Med bättre överblick på hela din fastighet ökar dessutom driftsäkerheten och mängden oförutsedda händelser minskar. Det innebär i slutändan minskad klimatpåverkan. Att tänka på helheten och att tänka hållbart går hand i hand.

 

 

 

Bravida Teknisk Facility Management – fem enkla fördelar

Bravida Teknisk Facility Management ser till att din fastighet presterar bättre. Effekten kommer ofta från start. Kortfattat innebär det följande:

  • Minskad energianvändning genom optimering och justering av system
  • Ett mer hållbart fastighetsbestånd genom såväl kort som långt perspektiv
  • Ökad produktivitet genom bättre inomhusklimat
  • Ökad säkerhet, såväl vad gäller drift- som skalskydd
  • Ökat fastighetsvärde och ökad livslängd på hela beståndet

Vill du veta mer?

Vill du maximera din fastighets eller anläggnings fulla potential, kontakta oss!

Jag har läst och tagit del av informationen gällande personuppgifter.