När fler väljer elbil behövs fler smidiga laddningsmöjligheter. Bravida erbjuder en bekväm lösning för fordonsladdning för ditt företag, din bostadsrättsförening eller din privatbostad – inklusive projektering, support och administrationsverktyg.

Fordonsladdning för företag, brf eller privatbostäder

Bravida erbjuder en komplett lösning för fordonsladdnng till företag, bostadsrättsföreningar eller privatbostäder som inkluderar projektering, installation, support och system för administration. Detta gör det smidigt för företagare som har behov av skatteunderlag och till exempel beräkning av CO2 -utsläpp. 

Det är dina behov som styr valet av anläggning för fordonsladdning. Vi ser till att du har en anläggning som du kan förändra över tid. När nya behov uppstår hos er, genomför vi uppdateringar och tillägg. Vår organisation finns över hela Sverige vilket innebär att vi snabbt kan utföra installation och service på plats hos dig.

Vill du veta mer om vårt erbjudande inom fordonsladdning för fastighetsägare, företag och bostadsrättsföreningar? 

Bravida Charge en komplett lösning för elbilsladdning

Fordonsladdning för privata bostäder – smart laddbox

7 795 kr inkl. moms och rot-avdrag*

Med Zaptec Go får du en riktigt smart och smidig laddare med många funktioner som inte tar mycket plats.

Detta ingår i köpet av laddbox Zaptec Go:

 • Laddbox Zaptec Go 11kW 3-fas 16A
 • 5 års garanti
 • Totalt 30 km resa från Bravidas lokala kontor
 • Kablage maximalt 10 meter klamring på vägg från anslutningspunkt
 • 1 håltagning
 • Montage av laddare på vägg
 • Montage av personskyddsautomat eller jordfelsbrytare i central eller fasadmätarskåp (förutsätter att ledigt utrymme finns)
 • Driftsättning och introduktion av laddaren

 

Att tänka på vid installation av laddbox hemma

 • För att minimera risken att huvudsäkringen löser ut vid laddning rekommenderar vi att fastighetens huvudsäkring ska vara minst 20A. 

 • Vid behov kan vi vid installationen göra en uppsäkring mot en extra kostnad.

 • Installation av laddbox kan ej ske på enstegsputs- eller eternitvägg. 

 • Om det inte finns vägg att fästa kabeln på eller befintliga rör att dra kabeln igenom, behöver du förbereda med markrörläggning innan installationen av laddboxen kan genomföras. 

 • För att kunna styra och läsa av förbrukning så är det en fördel att placera laddaren inom räckvidd för fastighetens wifi-nät.

 • Kabelvägen där kabel skall klamras behöver vara fri från hyllor eller annan fast inredning.

Grönt rotavdrag

När du köper och installerar laddbox hemma kan du få ett grönt rotavdrag, en skattereduktion för grön teknik. 


Det gröna avdraget ersätter det tidigare ”Ladda hemma-stödet”, som gick att söka via Naturvårdsverket. Skattereduktion ges med upp till 50 procent av kostnaden för både arbete och material. Du behöver inte ansöka om bidrag, avdraget sker direkt på fakturan. Resten sköter vi!

 

I enlighet med skatteverkets regler beviljas ej avdrag för resor och administration. När det gäller installationer utförda till ett fast pris, beräknar man att detta är tre procent av totalsumman. Skattereduktion för grön teknik ges därför schablonmässigt på 97 procent av totalsumman. För de sista tre procenten betalar du hela beloppet.
*Om rotavadraget inte beviljas, betalar kunden det fulla priset på 15.136 kr inklusive moms.

Läs mer om avdrag för grön teknik hos Skatteverket

Frågor och svar om laddboxar


Vad är en laddbox?
En laddbox, eller Wallbox som den heter på engelska, är en enhet som sätts upp på väggen eller på en stolpe i anknytning till bilens parkering. En laddbox har två stora fördelar jämfört med att ladda direkt ur ett vanligt vägguttag.

 • Det går snabbare att ladda
  Vid laddning i ett vanligt vägguttag är inte tillverkade för att ligga med full last över långa tidsperioder. Med hjälp av en laddbox som har anslutningsmöjligheter och anpassad elektronik tillåts högre laddeffekter.
 • Det är säkert att ladda
  En laddbox är speciellt framtagen för laddning av laddbara fordon och garanterar därmed en säker laddning. Laddboxen har inbyggd aktiv säkerhet, vilket bland annat innebär att strömmen kan slås på först när  bilen kopplats till laddaren.

Hur fungerar en laddbox?
Laddboxen laddar din bil på ett säkert sätt. Antingen så laddar du direkt när du ansluter bilen eller så ställer du in önskad starttid i din telefon. Laddningen avbryts automatiskt när bilen är fulladdad.

 

 

Vad kostar en laddbox?
Laddbox samt standardinstallation kostar idag 7 795 kr inkl. moms och rotavdrag.

Vilken laddbox ska jag välja?
För hemmabruk klarar du dig med den laddbox som vi erbjuder i vårt standarderbjudande. Ska laddboxen monteras i grupp med fler boxar så kan det krävas att man väljer en box anpassad för större anläggningar.

Hur långt kommer jag på en laddning?
Så här långt kan du köra på en laddningstimme vid olika laddningseffekt:

3,7 kW = 2 mil/timme
7,4 kW = 4 mil/timme
11 kW = 6 mil/timme