Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer

Fakturering

Bravidas fakturor hanteras elektroniskt. För att du som leverantör ska få betalt i tid, är det viktigt att fakturorna uppfyller vissa krav.

Kundfakturor

Bravida strävar efter att sända alla kundfakturor elektroniskt. Är du intresserad av att erhålla elektroniska fakturor från Bravida, vänligen kontakta oss via efaktura.kund@bravida.se eller ring Monika Spång, tf. chef kundreskontran, telefonnr 08-695 22 57

Faktura från leverantör

För att du som leverantör ska få betalt i tid, är det viktigt att fakturorna skickas elektroniskt och uppfyller Bravidas krav på 11-siffring arbetsorderreferens.

Bravida tar enbart emot elektroniska fakturor. Därför vill vi att du som leverantör använder dig av elektronisk fakturahantering (EDI) och format peppol.

Skicka fakturor med Peppol

För att skicka fakturor via Peppol måste ni ansluta er till ett företag som stödjer er e-fakturering via Peppol. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem, faktureringssystem, VAN-tjänst eller motsvarande om de kan sända via Peppol-nätverket.

Leverantörer som inte skickar e-faktura 

Har ni som leverantör inte kommit igång med elektroniska fakturor? Då ska ni välja Peppol-faktura som är den standard som gäller i Sverige, i Europa och i vissa andra länder. Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med er systemleverantör för mer information.

Bravida använder Opus Capita som VAN-operatör.
Leverantörsfakturor från Bravidas stora materialleverantörer administreras elektroniskt via Bravidas inköpssystem (Bravis).

Har du frågor rörande att skicka faktura via EDI?

Kontakta: efaktura@bravida.se

Fakturakrav för leverantörsfakturor

För att du ska få betalt i tid, måste din faktura till Bravida uppfylla Bravidas krav:

  • Ställ fakturan till rätt bolag med rätt adress
  • Inkludera det 11-siffriga arbetsordernumret. Det är arbetsordernumret som gör att Bravida vet vem som skall erhålla leverantörsfakturan. Det är alltså inte tillräckligt att skriva en person som referens.