Bravida förvärvar elföretag och blir helhetsleverantör i Örnsköldsvik

Bravida har tecknat avtal om att förvärva A Bylunds Elektriska AB i Örnsköldsvik. Genom förvärvet kompletterar Bravida sitt befintliga erbjudande och blir helhetsleverantör inom el, vs och ventilation i Örnsköldsviksområdet.

Pressmeddelande

A Bylunds Elektriska AB är specialister inom service och installation av el, tele och data, samt larm och passersystem. Bolaget, som grundades år 1991, har idag 43 anställda och en omsättning om cirka 40 miljoner kronor.

– Örnsköldsviksområdet är en mycket intressant marknad där vi hittills bara erbjudit tjänster inom vs och ventilation. A Bylunds Elektriska är en välskött verksamhet som passar väl in i Bravida. De har hög kompetens, arbetar kontinuerligt för att säkra kvaliteten i leveranserna och deras kunder är nöjda. De kompletterar vår befintliga verksamhet på ett bra sätt, säger Olle Näsvall, regionchef, Norra Norrland.  

A Bylunds Elektriska drivs idag av Anders Bylund, som berättar:

– Jag ser detta som ett naturligt steg för en fortsatt utveckling av A Bylunds Elektriska. Vi behåller vår lokala förankring, vilket säkerställer verksamhetens attraktivitet bland kunder och medarbetare. Samtidigt skapas spännande utvecklingsmöjligheter genom att vi blir en del av en större koncern som Bravida.

Bravida tillträder som ägare den 1 april 2019.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida. Tfn: 08-695 20 00
Olle Näsvall, regionchef, Norra Norrland, Bravida. Tfn: 070-640 07 72