Bravida förvärvar bolaget Electrosec Elteknik i Östergötland AB och stärker sin position inom el

Bravida förvärvar bolaget Electrosec Elteknik i Östergötland AB och stärker därmed sin position inom el i Östergötland. Bolaget omsätter cirka 25 miljoner kronor och har 10 anställda.

Pressmeddelande

Electrosec Elteknik grundades 2010 av Anders Dalhammer och Kalle Andersson. De verkar idag inom el-service och el-entreprenader. Huvudkontoret ligger i Linköping och de är även verksamma i Motala och Borensberg. Bolaget har kunder som bland annat Polismyndigheten, mindre och större byggnadsentreprenörer samt ett flertal större lantbrukare.

– Genom förvärvet får vi ett stärkt erbjudande inom el i Linköping. Electrosec Elteknik har medarbetare med stor kompetens och vi kan nu nå ut till ett flertal nya kunder på sikt inom el och även inom ventilation och vs, kommenterar Sven Westdahl, regionchef för region Närke, Östergötland och Gotland på Bravida.

Kalle Andersson, tidigare vd på Electrosec Elteknik kommer att fortsätta ingå i verksamheten på Bravida. Han kommenterar:

– Tillsammans med Bravida kan vi nu utvecklas vidare och nå större mål med hjälp av mer kompetens inom samma koncern. Bravida är ett väletablerat stort bolag och våra medarbetare får nu större utvecklingsmöjligheter. Det känns fantastiskt bra att vi nu är en del av Bravida och jag ser fram emot vad framtiden har att ge.  

Bravida tillträdde som ägare den 1 juni 2022. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef koncern
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11