Bravida förvärvar bolaget Wikblom Hydraulik och Rörteknik AB och stärker sitt erbjudande inom tekniska tjänster till svensk industri

Bravida förvärvar bolaget Wikblom Hydraulik och Rörteknik AB och stärker därmed sin position inom industrihydraulik och pneumatik i Gästrikland. Bolaget omsätter cirka 40 miljoner och har 20 anställda.

Pressmeddelande

Wikblom Hydraulik och Rörteknik AB grundades år 1988 och har idag sitt kontor i Gästrike-Hammarby. Bolaget är specialister inom processindustrin och är väletablerade inom sin kundkrets. 
 
– Genom förvärvet av Wikblom Hydraulik och Rörteknik AB får Bravida en stärkt och utökad tjänsteportfölj att erbjuda marknaden runtom hela Sverige. Jag ser fram emot att tillsammans med samtliga industriverksamheter utveckla vårt erbjudande och därmed bli det självklara förstahandsvalet av våra industrikunder, kommenterar Lars Täuber, divisionschef division Stockholm på Bravida. 

En av bolagets nuvarande delägare Reidar Östman kommer att gå i pension och nuvarande vd och delägare, Roland Wikblom, kommer att fortsätta inom verksamheten på Bravida. Han kommenterar: 

– Bravida är ett starkt bolag med bra framtidsvisioner mot industrin där vi ser att Wikblom Hydraulik och Rörteknik kan fortsätta att utvecklas. Med förvärvet får också vår personal, som har stor spetskompetens inom hydraulik och pneumatik möjlighet att fortsätta utvecklas ytterligare. Jag ser mycket positivt på att nu få bli en del av Bravida.

Bravida tillträder som ägare den 4 januari 2023. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11