Bravida meddelar ändringar i koncernledningen

Den 21 augusti tillträder Andreas Alsén i en ny roll som Chief Operations Excellence Officer och kommer att ingå i Bravidas koncernledning. Johnny Hey, divisionschef för Bravida Danmark har valt att lämna Bravida vid årsskiftet och Magnus Liljefors lämnar rollen som chefsjurist för att helt fokusera som Head of M&A. Han lämnar samtidigt koncernledningen.

Pressmeddelande

Andreas Alsén har en lång bakgrund från bland annat Boston Consulting Group och är specialiserad på strategi, innovationsprocesser och effektivisering. I rollen som COEO kommer han bidra till att förbättra Bravidas lönsamhet inom service och installation samt stödja innovations- och digitaliseringsarbetet för att framtidssäkra Bravidas erbjudande, leverans och produktivitet. 

Mattias Johansson, vd och koncernchef kommenterar:

– Jag är mycket glad att välkomna Andreas Alsén till Bravida. Förstärkningen är ett led i vår satsning att vara och förbli industriledande inom både installation och service. Andreas kompetens är unik och helt rätt för att accelerera Bravidas utveckling och hans erfarenhet kommer vara starkt bidragande när vi nu tar nästa steg i vår utvecklingsresa.

Johnny Hey har valt att gå vidare i karriären och kommer därmed att sluta på Bravida. Han kommer att vara kvar i sin roll till årsskiftet och är fortsatt en del av koncernledningen fram tills dess. Rekrytering av en ny divisionschef för Bravida Danmark har påbörjats.

Magnus Liljefors lämnar sin funktion som chefsjurist och ledamot av koncernledningen. Genom att frigöras från dessa funktioner kommer han fortsättningsvis att helt kunna ägna sig åt att arbeta med förvärv och på sin roll som Head of M&A. Han rapporterar fortsatt till vd och koncernchef Mattias Johansson. 

Mattias Johansson, vd och koncernchef kommenterar: 

”Jag vill tacka både Johnny Hey och Magnus Liljefors för deras för dedikerade arbete i koncernledningen. Deras erfarenhet och expertis i respektive ansvarsområden har bidragit till Bravidas marknadsledande position. Jag önskar Johnny stort lycka till i hans vidare karriär och ser fram emot vårt fortsatta samarbete under hösten. Det är också med stor förväntan jag fortsätter ett nära samarbete tillsammans med Magnus Liljefors i hans arbete att stärka Bravidas förvärvskapacitet ytterligare, i rollen som enbart Head of M&A. 

Från och med 21 augusti 2023 kommer Bravidas koncernledning att bestå av:
Vd och koncernchef; CFO; divisionschef Norge; divisionschef Finland; divisionschef Danmark; divisionschef Syd; divisionschef Stockholm; divisionschef Nord; divisionschef Growth Segment; COEO, CHRO och CPO.  


För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11