Santiago – BIM-samordnare, projektering

Möt Santiago som jobbar med stora, komplexa projekt hos PMO - Special Projects.

santiago-mora690x460px-1.jpg

Hej Santiago, var jobbar du?
I PMO:s projekteringsteam. Jag jobbar mest med projekt Förbifart Stockholm, men hjälper till med andra projekt och med anbud ibland när det behövs. Rent fysiskt så sitter jag på huvudkontoret i Stockholm, vid Telefonplan, och ibland jobbar jag hemifrån.

Beskriv en dag på jobbet!
Det kan vara väldigt olika från dag till dag, så det är lättare för mig att beskriva en typisk vecka. Jag jobbar både med att själv projektera/göra 3D-modeller och med att samordna modeller så att all vår teknik synkar med tekniken hos kunden, resten av alla entreprenörer i projektet och internt. Annat jag sysslar med är dokumenthantering, att ta fram information från modellerna till våra systemansvariga och även att representera vårt team vid olika mässor. Under 2023 gick jag Bravidas traineeprogram så då blev det också en hel del kurser, nätverkande och resor runt om i Norden.

Vilken är din bakgrund?
Vägen hit började med fyra tekniska år på gymnasiet, ett par år i restaurangbranschen och sedan utbildningen Infrastrukturprojektör BIM på STI (Stockholms Tekniska Institut). Jag fick upp intresset för 3D-modellering under gymnasiet, och det fick mig att söka till STI.

Vad ville du bli när du var liten?
Enligt mamma ville jag bli författare som riktigt liten. Men det är inget jag själv kommer ihåg, haha! Jag minns däremot att jag ville bli arkitekt, tyckte det verkade coolt att rita hus. Och var impad av några arkitekter jag kände till: mina kusiner och karaktären Ted Mosby i serien ”How I met your mother”.

Hur hamnade du här?
Under utbildningen på STI skulle jag ha två praktikperioder. Det här var mitt under coronapandemin, och jag var ganska stressad över att hitta praktikplats, eftersom många företag inte kunde ta emot praktikanter då. Men! Min skola hade samarbete med Bravida, och på den vägen är det.

Jag gjorde båda praktikperioder i Förbifartsprojektet, och blev anställd redan innan examen faktiskt. Började som BIM-ingenjör och efter ett år avancerade jag till tjänsten som BIM-samordnare.

Hur är det att jobba i ett PMO-projekt på Bravida?
Det är roligt i och med att det är så komplexa projekt så är det nya utmaningar hela tiden. I min roll jobbar man med olika uppgifter och det är ett arbete med stor variation.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Kollegorna! Det är en stor variation av ålder och bakgrund, med en bra sammanhållning och vi gör mycket kul ihop, även utanför arbetstid. Friheten är ett stort plus också – vi jobbar flexibelt, kan testa olika saker och får möjlighet att utvecklas. Och så gillar jag ju det här projektet! Det är stort, coolt, och jag är stolt över att jobba med det. Jag är förhoppningsvis kvar här när tunneln öppnar, och har då fått se BIM-modellen (och den riktiga tunneln!) gå från helt tom till full av teknik.


Här kan du läsa mer om Bravidas arbete med stora komplexa projekt:

PMO - Special Projects