Lagbas Sprinkler

Här berättar Peter Hallin om sin roll som lagbas inom sprinkler.

peter-h-690x460-ny.jpg

Hej Peter,  

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

– Jag strukturerar och planerar dagen för att få ett bra flöde och kunna jobba effektivt på bygget. Just nu är jag på ICA Maxi i Falköping där butiken är öppen under tiden vi monterar sprinkler. Detta kräver extra planering för att upprätthålla en bra arbetsmiljö och en effektiv framdrift.   

Hur ser vägen ut för att bli Lagbas?

– I grunden har jag en utbildning inom verkstadsteknik. Jag började som lärling inom sprinkler runt år 2000 och sedan har jag alltid jobbat som montör. Under drygt fem år jobbade jag med sprinkler i Norge. Genom åren har jag haft förmånen att utbilda mig både internt och externt.  
  
Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att den ena dagen aldrig är den andra lik. Man träffar många härliga människor och får jobba fritt under eget ansvar.  
  
Vilka utmaningar möter du i din roll och hur hanterar du dem?

– Problemlösningar av alla dess slag samt att kunna samarbeta bra med andra yrkesgrupper. Kommunikation är A och O för att lyckas med detta.  
   
Vad gör Bravida till en bra arbetsplats?

– Det finns bra chanser till vidareutveckling via Bravidas många interna utbildningar, vilket sällan finns på ett mindre bolag.  Jag upplever Bravida som en trygg arbetsplats och dyker det upp frågor kan man alltid få svar på dessa. Det är även en god gemenskap på arbetsplatsen.