Projekteringsledare

Möt Patrik Romare som berättar om sin roll som projekteringsledare.

Bravida-Patrik-Romare-690x460px-ny.jpg

Hej Patrik,     
    
Vad jobbar du med på Bravida? 

– Kort så jobbar jag just nu med att genomföra Bravidas del av installationerna inom Förbifart Stockholm (FSE) med Trafikverket som beställare. Jag jobbar med projektering av ventilation, automation (styr), kylsystem, VA och sprinklerkonstruktion. Både detaljkonstruktioner som dimensionering av kanaler och att ta fram processer och verktyg för att underlätta arbetet till nästa steg. Jag har en multidisciplinär roll där jag både jobbar med att utföra uppgifter och utveckling av verktyg och metoder.     
 
Hur har du fått möjlighet att utvecklas i din roll här på Bravida?  

– Jag började som systemansvarig för vvs-konstruktion men fick även kort efter rollen som projekteringsledare för VA och sprinklersystem på Förbifart Stockholm. I den rollen har jag fått utveckla mina förmågor att leda och planera projektering. Jag har också fått gå en utbildning i utvecklande ledarskap där jag samtidigt fick träffa andra chefer och ledare inom Bravida att utbyta erfarenheter och diskutera ledarskap. Det har också hjälpt mig mycket att jag har tillgängliga chefer.   
   
Vad är det bästa med ditt jobb?  

– Det är variationen som kommer med att jobba i projekt. Jag har jobbat med några av Stockholms största infrastrukturprojekt och möjligheten att både lära sig och ta del av nya utmaningar gör att jobbet är i ständig förändring. Det är också roligt att skapa något där inget tidigare fanns. Jag får jobba i projekt som skapar mervärde och bättre förutsättningar för ett mer hållbart samhälle.   
   
Vilka utmaningar möter du i din roll och hur hanterar du dem?

– Våra digitala verktyg förändras snabbare än branschen hinner ta del av och utveckla dom. Vi behöver mycket spetskompetens men även personer som kan utföra allt annat som vi idag inte (ännu) kan automatisera. Vi har också utmaningar med kompetensförsörjning, därför jobbar vi mycket med att utbilda och anställa personer som har vidareutbildat sig från andra branscher. Vi försöker också jobba med små team så att alla kan bidra och utvecklas. Ingen ska försvinna i mängden eller känna sig utanför.  
   
Vad gör Bravida till en bra arbetsplats?  

– Det är en modern arbetsplats som tar stort socialt ansvar samtidigt som man får jobba nära avdelningarna och slutprodukten. På Bravida kan man få feedback på det man utför direkt och det är bland det bästa sättet man kan utvecklas på.