Aurora - projektingenjör

Läs intervjun med Aurora som jobbar som projektingenjör i projektet Förbifart Stockholm

aurora-olin690x460px-3.jpg
Hej Aurora, var jobbar du?
 – Jag jobbar i PMO med projektstyrning av Förbifart Stockholm, alltså med att följa upp ekonomi och framdrift av projektet. Sitter oftast på Bravidas huvudkontor vid Telefonplan i Stockholm, Förbifartens projektkontor i Kungens kurva, eller hemma.

Beskriv en dag på jobbet!
 En stor del av mina dagar spenderas i Excel, där jag jobbar med betalplaner, fakturering, uppföljningar och slutkostnadsprognoser. Jag gör även alla inköp av tunnelbelysning på beställning av systemansvarig, och håller kontakten med våra interna avdelningar och supportar dem kring fakturering och rutiner.

En ny roll är på gång för mig också! Och det är att jag kommer ingå i QA/QC-teamet i projekt Nya tunnelbanan. Det känns jättekul eftersom jag inte jobbat renodlat med QA/QC (Quality Assurance/ Quality Control) tidigare.

Vilken är din bakgrund?
Jag flyttade till Sverige från Finland direkt efter gymnasiet för att plugga på Uppsala universitet. Där tog jag en kandidatexamen i industriell teknik, och fick jobb i PMO direkt efter examen 2022.

Vad ville du bli när du var liten?
När jag gick i sjuan var mitt mål att bli sekreterare åt en stor chef på ett fint företag i coola lokaler, precis som mamma. Nu vill jag hellre bli chefen, men det såg jag inte som ett alternativ då av någon anledning.

Hur hamnade du här?
Jag sökte egentligen jobb som junior projektingenjör via en konsultfirma, men blev anställd som ”vanlig” projektingenjör direkt i PMO i stället.

Hur är det att jobba i ett PMO-projekt på Bravida?
Jag är inblandad i olika delar av projektet och sitter inte enbart med siffror – det är kul, för jag lär mig nya grejer hela tiden. Det är till exempel inte självklart i min roll att sköta kontakterna med avdelningar och leverantörer, men det är en del av jobbet som jag verkligen trivs med. Det är finns också en stolthet att jobba i ett sådant här projekt, och jag tänker att i framtiden kan jag peka på olika installationer i tunneln och säga till mina barn att det är jag som har köpt in de där.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Kollegorna, det är kul i PMO, en glad och fin atmosfär! Det märks också att man satsar på unga och deras karriär, och jag känner ett starkt stöd från många håll. Så länge man har driv och möjlighet, får man mer ansvar och chans att utvecklas här. Efter bara ett och ett halvt år här, har jag redan en massa ny kunskap att ta med mig till Nya tunnelbanan, och i förlängningen ännu fler projekt.


Här kan du läsa mer om Bravidas arbete med stora komplexa projekt:

PMO - Special Projects