Automation av fastigheter och privata hem

Tänk dig att kunna fjärrstyra delar av ditt hem via mobilen. Reglera belysning och värme när du inte är hemma, kontrollera att spisen är avslagen och ha koll på vilka som kommer och går. Släck alla lamporna i sovrummet med ett knapptryck vid sängen, ladda elbilen automatiskt när solcellerna producerar el eller styr värmepumpen efter elpriset. Automation av hem och automatiserade fastigheter är inte bara praktiska. Genom att automatisera kan du spara både pengar och miljö. Smart va?

Fastighetsautomation – för fastighetsägare och företag

Vår lösning inom fastighetsautomation passar dig som vill ha en intelligent fastighet med möjlighet att fjärrstyra och schemalägga flertalet funktioner som exempelvis belysning, värme, ventilation, brand- och inbrottslarm, passersystem, övervakningskameror och laddstationer i ett och samma system. Det automationssystem vi använder heter KNX. Det är standardiserat och öppet. Det innebär att det inte är knutet till en specifik leverantör utan går att skräddarsy helt efter dina behov och önskemål.

Projektering

Hemautomation – för privatpersoner

Med vår lösning Hemautomation kan du styra de flesta funktioner i hemmet, som exempelvis belysning, värme, ventilation, larm, solskydd, köksmaskiner, bevattning och musik i ett och samma system. Det automationssystem vi använder heter KNX. Det är standardiserat och öppet. Det innebär att det inte är knutet till en specifik leverantör utan går att skräddarsy helt efter dina behov och önskemål. Det mesta i hemmet kan fjärrstyras och schemaläggas och du har enkelt tillgång till systemet från din smartphone eller surfplatta. För att elinstallationen ska bli precis som du önskar och anpassad för dina behov krävs lite förarbete. Ett bra sätt är att tänka igenom vilka behov och önskemål som finns, rum för rum.

Fördelar med KNX

 • Används i alla typer av byggnader från privata hus till kontor och industrier.
 • Ökad komfort och högre säkerhet.
 • Övervakning/styrning av fastighetsfunktionerna i ett system.
 • Fjärråtkomst till fastighetens funktioner via smartphone, surfplatta eller via ett Building Management System.
 • Färre ledningar och produkter tack vare att olika funktioner kan kombineras i ett system istället för flera separata.
 • Kortare installationstider.
 • Kortare om- och utbyggnadstider.
 • Reducerade energikostnader genom behovsanpassad styrning av belysning, solskydd, värme/kyla och ventilation.
 • Loggning och insamling av driftsdata.
 • Enkelt att ändra funktioner i befintlig installation tack vare att all kommunikation är digital. 
 • Flexibel anpassning till lokalförändring, eftersom inga eller endast mindre förändringar i befintlig kabelförläggning behövs.

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du är intresserad av att automatisera ditt hem eller en fastighet.

Behandling av personuppgifter

Här kan du läsa om hur vi hanterar personuppgifter.

Jag har läst och tagit del av informationen gällande personuppgifter.