Elinstallationer på seniorboende i Delsbo

Just nu utvecklas ett unikt seniorboende med fantastiskt läge i tidigare hotell Svanbacken i Delsbo. Den som ger de gamla lokalerna nytt liv är fastighetsentreprenören Niklas Hedström. Han både äger fastigheterna och är den som ansvarar för totalentreprenaden.

svanbacken.jpg

Bravida har fått förtroendet att ansvara för all el i projektet. Allt från inkommande ställverk till belysning, larm och fiber. Om allt går enligt plan blir det inflyttning hösten 2022. Den 6000 kvm stora fastigheten rymmer flera olika byggnader. Det enda som finns kvar av det tidigare hotellet är stommen. Resten är utblåst. Förutom nya ytskikt är el, avlopp och ventilation nytt.

Här på Svanbacken vill Niklas och hans fru Elin skapa ett aktivt boende med gemenskap i fokus för personer som fyllt 65 år. Det unika med just det här boendet är att lägenheterna är hyresrätter och att det i samma byggnad finns en restaurang, ett stort gym, inomhuspool, relaxavdelning och gott om ytor för socialt umgänge.

– Boendet i Delsbo blir helt unikt. Jag har inte hört talas om något liknande ställe i hela Sverige. Vi driver och förvaltar redan ett annat seniorboende i Hälsingland med samma koncept med fokus på aktivitet och gemenskap – Fridhem i Hudiksvall. Där ser vi till att fira alla större högtider och erbjuder de boende en mängd olika aktiviteter att välja bland som morgongympa, yoga, utflykter och odlingsmöjligheter i trädgården, berättar Niklas.

Seniorboendet i Delsbo gör ingen besviken. De 40 lägenheterna finns i storlekar från 35 till 70 kvadratmeter. Samtliga med fantastiskt ljusinsläpp och utsikt över Rångsjön som ligger precis intill. Närheten till sjön är något Niklas tänker använda sig av. Här planeras både en ny brygga, en flotte och möjlighet att fiska. Bravida har varit på Svanbacken sedan projektet inleddes i maj. Elektrikerna Mathias Norberg och Rueangsin Wongsomsri jobbar i projektet på heltid och fiberinstallatörerna Nicklas Sand och Emil Persson är där några månader. Niklas är alltid noga med vilka underentreprenörer han tar in i sina projekt. Att välja fel kan bli en kostsam historia och äventyra både tidplaner, kalkyler och anseende. Bravida har han anlitat tidigare så dem känner han väl.

– I ett sådant här projekt med tuffa kalkyler och tight tidplan är det helt centralt med samarbetspartners man kan lita på. Jag behöver personer som är kunniga inom sitt hantverk, smidiga att ha att göra med och som jobbar kostnadseffektivt. Det gör Bravida och därför känner jag mig alltid trygg när jag anlitar dem, säger Niklas.

Intresset för seniorbostäderna är stort. I dagsläget är alla lägenheter som släppts tingade och flera personer står i kö. Den yngste bara 38 år. Inflyttningen är planerad till hösten 2022 och enligt Niklas kommer tidplanen hålla om alla leveranser kommer som planerat.

– Att renovera och utveckla fastigheter till den här äldre målgruppen ger så mycket tillbaka. Vi har flera hyresgäster i Hudiksvall som blivit betydligt mer aktiva och fått nya vänner sedan de flyttade till vårt boende. Det värmer i hjärtat. Nu ser jag och Elin fram mot att välkomna våra nya hyresgäster i Delsbo i höst, säger Niklas.