Bravidas arbete med BIM uppmärksammas internationellt

Autodesk University är en mässa som hålls årligen och samlar tusentals innovatörer från hela världen. I år var Pascal Sayah och Kristoffer Flygare från Bravidas designteam där för att presentera vårt sätt att jobba med BIM *. Mässan ägde rum den 27-29 september 2022 i New Orleans, USA.

Bravidas två framträdanden, hade fokus på våra installationskontrakt i E4 Förbifart Stockholm som blev startpunkten för ett designteam inhouse och hur vi utvecklat en metod för att projektera i 5D BIM **.

Going Full Blown 5D BIM – 27 september, 2022

Presentation om 5D BIM på Bravida; hur metoden utvecklats, vad den innebär och hur vi ser på den i framtiden. På scen: Kristoffer Flygare (Technology Manager, Bravida) och Firat Ergun (Technical Sales Specialist, Autodesk).

General Session Day 2 – 28 september, 2022

Under General Session berättar representanter för olika företag hur de hanterat övergången till digitala arbetssätt. På scen: Pascal Sayah (Engineering Design Manager, Bravida) i samtal med Amy Bunszel (EVP Architecture, Engineering & Construction Design, Autodesk).

General Session dag 2 (se intervjun med Pascal 00:22:35)

Nyfiken på hur vi jobbar med 5D BIM?

I filmen berättar vi mer!

 

För att kunna ta del av det här materialet så behöver du godkänna användande av cookies.

Klicka här för att ändra inställningarna för cookies

* BIM (Building Information Modeling) – BIM innebär att en 3D-modell skapas i en byggprocess för projektering och visualisering med målet att samla information om byggnader och processerna och besluten kring byggnaden.

** 5D BIM – 5D BIM på Bravida innebär att data om installationerna i ett projekt samlas i en modell; att 3D-modeller kombineras med information om tid och kostnad till en 5D-modell. Samma modell används sedan i hela projektet – från montörer på byggarbetsplatsen till projektörer på kontoret.