Teambuildning för Bravida Sprinkler Norrland på Kebnekaise

Lördag den 17 juni var en betydelsefull dag för ett gäng från Bravida Sprinkler Norrland när de begav sig ut på en spännande klättring uppför Kebnekaises sydtopp. Med en höjd på 2090 meter och en sträcka på 14 kilometer skulle detta äventyr testa deras fysiska styrka och uthållighet. Trots en liten motgång längs vägen, visade sig resan vara en oförglömlig upplevelse.

Nyhet

Extreme teambuilding: Bravida Sprinkler Norrlands vandring uppför Kebnekaise

Under fredagsförmiddagen anlände minibussen med en grupp medarbetare från Bravida Sprinkler Norrland till Nikkaluokta, det samiska fjällområdet som agerade utgångspunkten för vandringen. Med lunchmacka längs med vägen vandrade truppen mot Kebnekaise fjällstation. Vägen bestod av fina stigar över spångar och broar där det sista kilometrarna var steniga och lätt uppför.

– Första dagens vandring tog ungefär fem timmar och var relativt lätt. När vi kom fram checkade vi in i våra fyrbäddsrum på vandrarhemmet på STF Kebnekaise Fjällstationen. Sedan avslutade vi kvällen på restaurangen Elsas Kök följt av en tidig kväll för att ladda för morgondagens toppförsök, berättar Ola Isberg, avdelningschef på Bravida Sprinkler Norrland.

Bravida-Sprinkler-Kebnekaise-4-690x460px.jpg

Tidigt morgonen därpå ringde alarmet och gänget var redo för äventyret när frukosten öppnade klockan 06.00. Tillsammans med tre guider från fjällstationen började de sin klättring. De första timmarna gick relativt lätt i terrängen, men snart ställdes de inför den utmanande Storbacken.

– Vandringen uppför Storbacken var det mest utmanade på hela resan - tre timmar bara uppför, fortsätter Ola.

Trots utmaningarna peppade de varandra i gruppen för att tillsammans ta sig upp. Regelbundna pauser och en vandringstakt på 50 minuters gång följt av fem minuters vila hjälpte dem att hantera ansträngningen.

Efter att ha övervunnit Storbacken nådde de en passage med stora klippblock, där de stannade för sin första lunchpaus. Här tog de på sig sina stegjärn, klätterselar och rep och knöt fast sig för att klättra vidare över Björlings Glaciär.

Tyvärr råkade gruppen ut för ett tråkigt besked när en av guiderna, en expert på laviner, inspekterade leden längs bergssidan och tog det tråkiga men nödvändiga beslutet att stoppa klättringen på grund av lavinrisken. Med laviner som rasade ner från berget med bara några minuters mellanrum var alla överens om att det var ett klokt beslut.

Bravida-Sprinkler-Kebnekaise-2-690x460px.jpg

Guiderna presenterade då plan B för gänget, vilket innebar att bestiga det intilliggande berget Kebnetjåkka. Även om det inte var exakt vad de hade planerat för, var gänget fortfarande ivriga att fortsätta sin äventyrsresa.

– Upplevelsen av klättringen var helt fantastisk. Vädret var underbart. Det var tidigt på säsongen så det fanns inga insekter att besväras av och utsikten var oförglömlig. Jag upplever även att team-känslan i gruppen stärktes avsevärt under resan så jag rekommenderar verkligen denna typ av aktivitet. På vägen ner sprang/kanade vi på skorna nedför en lång backe med snö. Barnasinnet kom fram och det var mycket skratt från alla. Det starkaste minnet som jag tar med mig hem från äventyret var det starka samarbetet och den positiva atmosfären i gruppen.

Klättringen uppför Kebnekaise blev en oförglömlig resa för alla inblandade som utmanade deras fysiska förmåga och samarbetsförmåga. Trots hinder längs vägen blev det ändå en lyckad upplevelse och de fick njuta av den vackra naturen. Denna enastående erfarenhet kommer att fortsätta påverka gruppens gemenskap och deras förmåga att arbeta tillsammans som ett starkt team på Bravida.

Bravida-Sprinkler-Kebnekaise-3-690x460px.jpg


Vill du läsa fler nyheter om allt spännande som sker på Bravida?

Läs mer på nyhetssidan!