Möt Eva Eklund, Talent Manager på Bravida

Eva har nyligen vunnit en utmärkelse i kategorin Årets Förebild inom Employer Branding på Stora Karriärdagen 2023 tillsammans med Karriärföretagen. Nu vill vi veta mer om Evas driv inom employer branding och hur hon vill applicera sin passion för ämnet i hennes roll på Bravida.

Nyhet

Eva-Eklund-690x460px.jpg

Vilken är din personliga favoritberättelse eller framgångssaga när det gäller att rekrytera en fantastisk talang?

– Det finns många! Men framför allt att lyckas i en rekrytering när man hittar den bästa matchningen mellan jobb och profil. Det är alltid en framgång och när någon växer med uppgiften och förstår sin egen potential är det jackpot!

Om Bravida vore en superhjälte, vilken superkraft skulle företaget ha när det gäller att locka och behålla de bästa medarbetarna?

– Jag skulle säga variationen i jobbet och möjligheten att påverka.

Om du skulle beskriva företagets arbetskultur med tre ord, vilka skulle de vara och varför?

  1. Lagarbete (vi jobbar väldigt bra ihop)
  2. Engagemang (vi har starkt driv)
  3. Resultatorienterade (vi har passion för affärer och för att skapa största värdet för kunden).

Vad ser du som ditt viktigaste bidrag som Talent Manager när det gäller att stärka företagets employer branding nu och framåt?

– Att utveckla och visa på vårt erbjudande som arbetsgivare plus att stärka försörjningen av kompetens till verksamheten.

Vilka specifika strategiska initiativ eller projekt har ni planerat för att förbättra företagets employer branding, och hur ser du din roll i att driva dem framåt?

– Vi ska öka synligheten till viktiga rekryteringsgrupper som yrkesstuderande, projektledare och ingenjörer inom våra teknikområden. I tillägg behöver vi bredda rekryteringsbasen mot större mångfald och samarbeta med branschen.

Vad är ditt personliga engagemang och passion när det gäller att locka, behålla och utveckla talang inom organisationen, och hur påverkar det företagets employer branding-strategi?

– Jag vill bidra i alla delar, att öka och sprida kännedom om karriär- och utvecklingsmöjligheterna som finns i vår bransch och i att bredda rekryteringsbasen mot större mångfald samt att vara en arbetsgivare för alla generationer på arbetsmarknaden.

Läs mer hos Karriärföretagen