Bravida växer i Norge - förvärvar Otera Elektro AS

Bravida, Nordens ledande leverantör av tekniska installations- och servicetjänster, förvärvar Otera Elektro AS och fortsätter därmed sin expansion på den norska marknaden. Otera Elektro har ca 300 medarbetare och omsatte förra året motsvarande drygt 500 MSEK.

Pressmeddelande

Otera Elektro AS levererar elektroteknik, automations- och instrumentlösningar till bygg- och anläggningsindustrin samt olje- och marinindustrin. Företaget finns i Kristiansand, Bergen och Asker och levererar tjänster i hela Norge. Verksamheten är en del av Otera AS som i sin tur ägs av Agder Energi, Norges tredje största energiproducent.

– Förvärvet av Otera Elektro ska ses som en klart offensiv satsning. Bolagets erfarenhet och kompetens, inte minst när det gäller lösningar för olje- och marinindustrin, stärker omgående vår kompetens och konkurrenskraft på en viktig och växande marknad, säger Mattias Johansson, ansvarig för Bravidas verksamhet i Norge.

– Vi är mycket glada över att Bravida övertar och vidareutvecklar Otera Elektro. Bravida har en uttalad tillväxtstrategi inom installation och service och Otera Elektros medarbetare blir nu del i den satsningen, säger Hans Jakob Epland, verkställande direktör i Otera AS och koncernmarknadschef i Agder Energi AS.

Bravida Norge har tidigare genomfört förvärv av Siemens Installation AS (2009), samt ett antal mindre förvärv. Koncernen har idag cirka 2000 anställda på 25 orter i Norge och är en ledande aktör på den norska installations- och servicemarknaden.

Försäljningen förutsätter att konkurrensmyndigheten godkänner avtalet.För ytterligare information kontakta:

Staffan Påhlsson, vd och koncernchef Bravida

Telefon: + 46-8-695 22 10

Epost: staffan.pahlsson@bravida.se