Bravida besökte WaterAid-projekt i Zambia

Pressmeddelande

Bravida har ett långsiktigt samarbete med WaterAid vars syfte är att stödja den kritiska utmaningen att över 650 miljoner människor fortfarande saknar tillgång till rent vatten. Bravidas ledande montör Christoffer Bjuggfält och projektledare Dennis Östensson är just hemkomna efter en resa till Zambia där de tittade på hur WaterAid skapar en bättre utgångspunkt för människor och samhällen med infrastruktur.

– Det har varit en resa med mycket intryck, helt klart. Zambia är ett land som behöver hjälp för att utvecklas. Det var stor skillnad på de samhällen som inte fått tillgång på rent vatten och sanitet än, och de samhällen där WaterAid hjälpt till. WaterAids närvaro blir en start att börja bygga infrastruktur som ofta drivs av invånarnas kvinnor, säger Dennis Östensson, projektledare på Bravida.

WaterAid jobbar för att länder med brist på vatten och sanitet ska få det grundläggande stöd som behövs för att bygga ett fungerande samhälle och ge hela befolkningen ett värdigt liv. Utan rent vatten eller sanitet är människor fångade i en ond cirkel av fattigdom och sjukdom. Över en halv miljon barn dör varje år av diarré som orsakats av smutsigt vatten och dålig sanitet.

– Bravida arbetar med att ge fastigheter liv och skapar levande samhällen i Norden som ligger i framtkant vad gäller komfort och tekniska funktionslösningar. Därför är det naturligt för oss att stödja WaterAid som jobbar för rent vatten och sanitet genom tekniska lösningar, utbildning och infrastruktur i världens fattigaste samhällen, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida.


För mer information, vänligen kontakta:
Olle Pettersson, kommunikatör Bravida. Tfn: 072-204 76 09
Dennis Östensson, projektledare Bravida Stockholm. Tfn: 070-654 00 56
Moniqa Löftedt, ansvarig företagssamarbeten WaterAid. Tfn: 073-661 22 85