Bravida förvärvar Peko Group och expanderar till Finland

Skandinaviens ledande installations- och serviceföretag, Bravida, etablerar sig i Finland och förvärvar Peko Group, ett finskt installations- och serviceföretag med fäste i mellersta och södra Finland. Bolaget har 320 medarbetare och omsatte cirka 620 miljoner svenska kronor under det senaste räkenskapsåret.

Pressmeddelande

Förvärvet innebär att Bravida nu fullföljer sin strategiska plan att etablera sig i Finland. Koncernen finns sedan tidigare i Sverige, Norge och Danmark.

– Expansion till Finland är en viktig del i vår strategiska tillväxtplan. Peko Group är ett starkt och välskött bolag med verksamhet i alla våra teknikområden. Förvärvet utgör en milstolpe på vägen och vi får därmed ett viktigt brofäste på den finska marknaden. Vår ambition är att växa vidare i Finland, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida.

Peko Group, med huvudkontor i Tammerfors, har en verksamhet som omfattar installations- och servicetjänster inom el, vs och ventilation. Bolaget har en stark marknadsposition i Tammerforsregionen, mellersta Finland, men är även etablerade i Helsingforsregionen.

Peko Group lägger grunden till Bravidas nya division i Finland. Vd och ny divisionschef för Bravidas verksamhet i Finland blir Marcus Karsten, tidigare vd för installations- och serviceverksamheten i det finska byggbolaget Lemminkäinen Talotekniikka Oy, numera del av Are Oy. Hans organisation arbetar nu med att etablera och utveckla den finska divisionen.

– Bravida är ett välkänt och framgångsrikt installations– och serviceföretag på den skandinaviska marknaden och vill vara en betydelsefull aktör i den pågående konsolideringen av den finska marknaden. Vi erbjuder ett starkt nytt erbjudande till marknaden, säger Marcus Karsten, vd och divisionschef Bravida Finland.

Förvärvet av Peko Group kräver godkännande av konkurrensmyndigheten.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida, tfn: + 46 8 695 20 00
Staffan Påhlsson, vice vd Bravida, tfn: + 46 8 695 20 00
Marcus Karsten, vd divisionschef Bravida Finland, tfn: +358 400 792 327