Bravida installerar i flera Ikea-projekt i Älmhult

Pressmeddelande

Bravida får förtroende när Ikea ska bygga Smålands största hotell med 250 rum och förvandla det första varuhuset till museum. Byggentreprenören Dynacon låter Bravida utföra vs- och elinstallationerna på hotellet och vs-installationerna på museet till ett ordervärde av 27 miljoner kronor.

I januari 2015 påbörjades om- och tillbyggnationen av Ikea Hotell i Älmhult med 250 rum. Bravida installerar vs och el på hotellet som förväntas stå helt färdigt i september 2016.

Efter att världens första Ikea-varuhus flyttade i november 2012 ska lokalerna nu renoveras och bli hem för Ikeas museum. Utställningen visar 20 olika rum med Ikea-möbler och föremål från 1940-talet fram till idag, i en lokal på 800 kvadratmeter. Bravida installerar vs i projektet som startar omgående och ska vara helt klart i juni 2016.

Bravida har haft flera större jobb med Ikea Fastigheter tidigare, framförallt i Älmhult.

– Det är väldigt roligt att få två nya uppdrag åt Ikea i Älmhult, en kund som vi trivs väldigt bra med och som vi jobbat med många gånger tidigare. Bravida har varit med och byggt Ikeas första fyndvaruhus och Ikanos samtliga butiker på det nya handelsområdet runt det nya varuhuset i Älmhult. Dessutom installerade vi på Ikeas nya produktutvecklingscenter, säger Michael Arvidsson, avdelningschef på Bravida Växjö.

Bravidas 20 medarbetare ska utföra installationer på hotellet och museet till ett ordervärde av 27 miljoner kronor.


För mer information, vänligen kontakta:
Michael Arvidsson, avdelningschef Bravida Växjö. Tfn: 073-047 76 11