Bravida stärker sin position i norska Tromsö genom förvärv

Bravida förvärvar Nord-Klima AS i Tromsö och tar genom förvärvet en ledande position som totalleverantör av installations- och servicetjänster i en region med stark tillväxt.

Pressmeddelande

Nord-Klima grundades 1977 och har verksamhet i Trosmö och Vadsö. Bolaget har 32 anställda och omsätter cirka 70 miljoner norska kronor. Nord-Klima är ett tekniskt installationsföretag inom ventilation, kyla och automation.

– Innan årsskiftet stärktes Bravida Norge med 120 nya medarbetare i Stavanger genom förvärvet av HS: Vagle Rør AS och HS: Vagle Elektro AS. Nu stärker vi vår verksamhet i norra Norge genom köpet av Nord-Klima. Vi ser Tromsö och regionen runt om som en mycket intressant marknad. Bravida är idag representerade inom el, vs och ventilation i Tromsö och kommer nu få betydligt bättre förutsättningar att möta kundernas efterfrågan på totaltekniska tjänster inom installation och service, säger Tore Bakke, divisionschef i Norge.

Säljare är A.K. Holding AS, ägt av Arild Karlsen, som tillsammans med Magnus Nordmo Svein Kræmer och anställda har byggt och utvecklat bolaget sedan 1977.

– Vi ser Bravida som en kompetent ny ägare till Nord-klima och verksamheten kan därmed fortsätta sin utveckling, nu med ett bredare totaltekniskt utbud, säger Arild Karlsen, ägare av A.K. Holding och vd för Nord-Klima.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida, Tfn +46 8 695 20 00
Tore Bakke, divisionschef Norge. Tfn: + 47 909 41 607
Arild Karlsen, ägare av A.K. Holding. Tfn: +47 905 46 690