Bravida stärker positionen i södra Norge – köper Moelven Elektro AS

Bravida förvärvar det norska elinstallationsbolaget Moelven Elektro AS och stärker sin roll som helhetsleverantör i södra Norge. Företaget har cirka 160 medarbetare och omsätter motsvarande cirka 220 MSEK.

Pressmeddelande

Moelven Elektro AS är ett dotterbolag till Moelven Industrier ASA och har verksamhet i Østlandet. De finns representerade på orterna Moelv, Raufoss, Hamar, Lillehammer, Oslo, Gardermoen och Tønsberg.

– Denna region är en mycket attraktiv marknad. Genom förvärvet stärker vi vår position i denna region, där vi sedan tidigare inte har någon stark respresentation. I Oslo och Gardermoen finns både Bravida och Moelven Elektro. Där blir förvärvet ett bra komplement till vår verksamhet och ger ett betydande tillskott av kompetens, säger Tore Bakke, divisionschef i Bravida Norge.

Morten Kristiansen, vd för Moelven Industrier ASA, ser förvärvet som en bra lösning för Moelven Elektro.

– Bravida är en kompetent ny ägare. Både verksamheten och medarbetarna kan fortsätta den positiva utvecklingen som vi har haft, nu som en del av en större koncern med kärnverksamhet inom el, vs, och ventilation, säger han.

Bravida har genomfört åtta förvärv hittills i år, inklusive Moelven Elektro AS, och adderat 780 MSEK i försäljning. Mattias Johansson, VD och koncernchef för Bravida, ser positivt på en fortsatt tillväxt genom förvärv.

– Det är glädjande att vi har lyckats förvärva Moelven Elektro AS som kompletterar Bravida i denna viktiga region. Bravida Norge har tidigare genomfört flera förvärv och varit framgångsrika i att utveckla dessa bolag, säger han.

Förvärvet kräver godkännande av Konkurrensverket. Tillträde beräknas ske per den 1 december 2016.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida. Tfn: 08-695 20 00
Tore Bakke, divisionschef Bravida division Norge. Tfn: +47 909 41 607
Morten Kristiansen, vd Moelven Industrier ASA. Tfn: +47 911 18 250