Bravida stärker sin position i Köpenhamn genom förvärv av Vinther & Strøm A/S

Bravida Danmark förvärvar installationsföretaget Vinther & Strøm A/S i Rødovre. Företaget har 52 anställda och omsätter motsvarande cirka 70 miljoner svenska kronor.

Regulatorisk pressmeddelande

Vinther & Strøm grundades 1999 och levererar installation och service av el, tele/data, styr, brand och säkerhet. De primära målgrupperna är byggherrar, huvudentreprenörer och industrier.

– Vinther & Strøm är en attraktiv verksamhet med kompetenta medarbetare och ett gott rykte i branschen. Jag är övertygad om att både Bravidas och Vinther & Strøms kunder kommer gynnas av förvärvet då kunderbjudandet stärks, säger Søren Frahm, regionchef Bravida Danmark Region Øst.

Vinther & Strøms medarbetare blir en del av region Øst och kommer fortsätta leverera tjänster till Vinther & Strøms nuvarande kunder.

– Vår ambition har alltid varit att leverera professionella lösningar till konkurrenskraftiga priser med optimal service, både under och efter installationsarbetet. Samma ambition har vi även efter att vi blir en del av Bravida, säger Lars Vinther, en av grundarna av Vinther & Strøm.

Vinther & Strøm är Bravida Danmarks tredje förvärv det senaste halvåret. I december 2015 förvärvades Delta3 Teknik A/S i Randers och i mars 2016 förvärvades EnergiMidts elinstallationsavdelning i Silkeborg.

Tillträde sker 1 maj 2016.


För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida. Tfn: 08 695 20 00
Morten Kjellev, kommunikationschef Bravida Danmark. Tfn: +45 25 25 20 20