Bravida stärker sin position inom El i Dalarna genom förvärv av Elinstallatörer i Dalarna AB

Bravida har tecknat avtal om förvärv av Elinstallatörer i Dalarna AB med säte i Långshyttan. Bolaget har 40 anställda och omsätter cirka 40 miljoner kronor.

Pressmeddelande

Företaget har verksamhet inom elinstallation, elservice, kameraövervakning, inbrottslarm, brandlarm, passagesystem, datanät, automationer, motordrifter, KNX-system samt elprojektering. Företaget är verksamma i Borlänge, Falun, Säter och Långshyttan vilket gör att Bravida stärker sin el- och säkerhetsverksamhet i Dalarna.

– Vi skapar nu en stark grund för både service och entreprenad inom elinstallation i Dalarna. Säkerhet är ett strategiskt verksamhetsområde för Bravida och förvärvet stärker vår befintliga verksamhet, säger Mikael Lidström, divisionschef Bravida division Nord.

Elinstallatörer i Dalarna AB grundades 1986.

– Jag ser fram emot att vi blir en del av Bravida och är övertygad om att vi fortsätter vår utveckling och tillväxt tillsammans med övriga Bravida-enheter. Jag bedömer att vi kommer behöva nyanställa minst fem elektriker under den närmsta tiden, säger Conny Gossas, vd på Elinstallatörer i Dalarna AB.

Tillträde skedde per 31 december 2015.


För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida. Tfn: 08-695 20 00
Mikael Lidström, divisionschef Bravida division Nord. Tfn: 021-15 48 40
Mats Axelsson, regionchef Bravida Dalarna/Västmanland/Södermanland. Tfn:  021-15 48 45