Bravida tar hem stort ramavtal för lägenhetsmoduler i Piteå

Bravida får ansvaret för elinstallationer och service när Lindbäcks bygg ska leverera runt 5000 färdiga lägenhetsmoduler till hela Sverige de närmaste åren. Ramavtalet löper över tre år och har ett uppskattat ordervärde på totalt 150 MSEK.

Pressmeddelande

Lindbäcks bygg är Sveriges ledande aktör inom industriellt byggande av flerbostadshus. Bravida har fått förtroendet att ta hand om samtliga elinstallationer och service de kommande tre åren – från modulproduktion till elservice i färdiga lägenheter.

– Vi är i en stark expansionsfas och har nyligen fått stora ordrar, främst från marknaderna i Mälardalen och Norrbotten. Eftersom vi redan har jobbat med Bravida i ett antal år, kändes det naturligt att fortsätta samarbetet när vi nu utökar produktionen, säger Lars Eriksson, inköpschef på Lindbäcks bygg.

Modulerna tillverkas i en fabrik i Öjebyn utanför Piteå. Montörer från Bravida är med på hela resan, från elinstallation när modulerna produceras, till montering av elinstallationerna på plats när huset sätts ihop. Bravida kommer även att leverera elservice till fastighetsbolaget efter inflyttning.

– Det finns en väldigt stor potential i detta på grund av den stora efterfrågan på bostäder. Genom det här ramavtalet har vi inte bara säkrat jobb för våra montörer, utan vi måste även anställa fler, säger Andreas Risberg, avdelningschef på Bravida Piteå.

Ramavtalet innebär sysselsättning för minst 20 Bravidamontörer och ett antal projektledare under de kommande tre åren.

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Risberg, avdelningschef Bravida Piteå. Tfn: 0911-787 08
Olle Näsvall, regionchef Bravida region Norra Norrland. Tfn: 070-640 07 72