Bravidamedarbetare vinner Yrkes-SM inom telekommunikation

Pressmeddelande

Simon Franzén, installatör på Bravida Lidköping, tog hem förstaplatsen i kategorin telekommunikation i årets Yrkes-SM. Han går nu vidare till Yrkes-VM, som går av stapeln 2017 i Abu Dhabi.

Simon Franzén, vinnare i årets Yrkes-SM inom Telekommunikation, var en av två tävlande från Bravida som deltog i mästerskapet. Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset för yrkesutbildningar. Vartannat år tävlar yrkesskickliga ungdomar under tre dagar mot varandra inom ett 30–40-tal yrken, inom bland annat bygg, industri, service och teknik. Simon Franzén är glad men förvånad över segern.

– Jag blev chockad över att jag vann och trodde inte att jag låg så högt! Jag kom hit helt oförberedd för tävlingen. Jag har jobbat med vissa av momenten, men trodde inte att jag skulle ha riktigt så bra koll. Det var svårt, men med lite efterforskning gick det att lösa det mesta.

Nästa steg är Yrkes-VM, som går av stapeln i Abu Dhabi 2017. Där kommer Simon Franzén att representera Sverige inom installation av telekommunikationslösningar.

– Jag tänkte försöka vinna det också, men det blir nog svårare, avslutar Simon Franzén.


För mer information, vänligen kontakta:
Simon Franzén, installatör, Bravida Lidköping. Tfn +46 76 842 64 06
Cecilia Bergner, kommunikatör Bravida. Tfn +46 70 586 36 75