Rekordkontrakt inom el till Bravida Stavanger, Norge

Bravida skrev idag kontrakt med norska vägverket, Statens vegvesen, om att leverera  elinstallationer till utbyggnaden av Eiganes- och Hundvågtunneln i Stavanger, Norge. Ordervärdet motsvarar cirka 290 MSEK och uppdraget är Bravidas största någonsin inom elinstallationer för vägtunnel i Norge.

Pressmeddelande

Eiganestunneln blir 3,7 kilometer lång och ska leda ut E39 utanför Stavanger centrum. Hundvågtunneln är en 5,6 kilometer lång undervattenstunnel som ingår i en fastlandsförbindelse i området.

– Detta kontrakt betyder mycket för Bravida. Vi har en kompetent organisation i Stavanger som är väl förberedd på de krav som beställaren kommer att ställa. Dessutom har Bravida gedigen erfarenhet från andra stora projekt på den norska marknaden, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida.

Bravidas uppdrag omfattar bland annat dragning av 364 000 meter kablar för kraft, belysning, signaler, ledljus och jordkablar, installation av nästan 4 000 armaturer, 840 ledljus, 450 belysta informationsskyltar och 240 övervakningskameror.

–Vi är mycket glada för förtroendet vi får genom detta kontrakt. Extra roligt är att uppdraget är i ett område där tillväxten har varit svag på grund av låga oljepriser. Tunnelprojektet har som ett av sina mål att stödja och utveckla lokala arbetsplatser. Vår Stavangeravdelning siktar nu på en rekordstor lärlingsrekrytering till våren. Vi ser mycket fram emot att komma igång, säger Tore Bakke, divisionschef för Bravida Norge.

Projektstart är beräknad till juni 2017, och projektet kommer att pågå i cirka två år. Totalt kommer 50-60 medarbetare från Bravida i Norge att vara engagerade i arbetet.

För mer information, vänligen kontakta:
Tore Bakke, divisionschef Bravida Norge. Tel: +47 909 41 607
Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida. Tel: +46 695 20 00