Bravida Prenad får stort installationsuppdrag när Helsingborgs sjukhusområde moderniseras

Helsingborgs sjukhusområde ska renoveras och moderniseras. Bravida Prenad har fått i uppdrag av NCC att utföra installationer inom bland annat kraft, fiber och medieförsörjning.

Pressmeddelande

De kommande åren gör Region Skåne en stor investering i utveckling och modernisering av Helsingborgs sjukhusområde. Målet är förbättrad vård och ett akutsjukhus som är väl rustat för framtidens krav.

Bravida Prenad ansvarar för att byta ut det befintliga försörjningssystemet. I uppdraget, som har ett uppskattat ordervärde om 126 miljoner kronor, ingår ett nytt högspänningsställverk och lågspänningsställverk, nya dieselelverk, UPS samt kraft- och fiberinstallationer samt en ny teknikbyggnad.

Involverade entreprenörer kommer att arbeta tätt tillsammans under projektets gång och Bravida Prenad är med redan från projekteringsstadiet.

– Detta är ett viktigt projekt för Region Skåne som kräver mycket resurser och att entreprenörerna arbetar tillsammans redan från start. Bravida Prenad kan bidra med både muskler och kunskap. Vi har samarbetat tidigare och känner oss trygga i valet av leverantör, säger Tord Johansson, driftsakkunnig, Region Skåne.

Mats Karlsson, regionchef för Bravida Prenad, är nöjd med det nya uppdraget.

– Vi har en lång relation med Helsingborgs lasarett och det nya förtroendet är ett kvitto på att vi gjort ett bra arbete. Sjukhusverksamheten kommer att pågå under hela projekttiden och vårt arbete får inte påverka det dagliga arbetet på sjukhuset. Det blir den stora utmaningen.

Installationsarbetet har nyligen startat och Bravida Prenads arbete beräknas pågå till halvårsskiftet 2020. Hela sjukhusområdet ska vara färdigt 2026. Som mest kommer 10-15 Bravidamedarbetare att arbeta i projektet.

Bravida har de senaste åren vunnit flera stora sjukhusprojekt, bland annat Nya Kungälv sjukhus, Akademiska Uppsala, Värnamo sjukhus, Gødstrups sjukhus i Danmark och Tønsbergs sjukhus i Norge.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Karlsson, regionchef Bravida Prenad. Tfn: 070-415 13 30
Bernt-Arne Larsson, projektledare Bravida Prenad Helsingborg. Tfn: 070-415 80 83