Bravidas Simon Franzén tävlar i Yrkes-VM i Abu Dhabi

Simon Franzén, teletekniker på Bravida, reser i oktober till Abu Dhabi tillsammans med Sveriges viktigaste landslag - Yrkeslandslaget. Han ska tävla för Sverige och möta världseliten i grenen telekommunikation. 

Pressmeddelande

Den 14-19 oktober reser 27 av Sveriges mest yrkeskunniga unga till Abu Dhabi för att prova sina färdigheter på den internationella arenan. I truppen finns Simon Franzén, teletekniker på Bravidas elavdelning i Lidköping.

I maj 2016 tog han hem segern i yrkes-SM och kunde titulera sig som bäst i Sverige inom sitt område. Nu ska han testa sina färdigheter i VM-sammanhang.

– Det känns stort, samtidigt vet jag inte vad jag ska förvänta mig av mästerskapet. Sedan jag vann SM har jag varit på flera tävlingar och det har varit bra träning inför VM. Nu repeterar jag olika moment som egentligen är en del av mitt dagliga arbete som teletekniker, säger Simon Franzén, Bravida i Lidköping.

Under tävlingen kommer Simon och de övriga tävlande bedömas utifrån kriterier som estetik, tillvägagångssätt, säkerhet och framförallt installationernas funktion.

– Jag känner mig laddad, men det är svårt att spekulera kring hur det kommer att gå. Det gick ju bra i SM. Det här är en väldigt rolig upplevelse, säger Simon.

Yrkes-VM är idag en av världens absolut största tävlingar. Under mästerskapen deltar 1300 tävlande från hela världen som kommer att göra upp om medaljer i 51 yrken. Intresset för yrkesmästerskapen är stort och i år förväntas cirka 100 000 besökare följa tävlingarna på plats. Bravida har även en domare på plats. Per Svensson, projektingenjör på Bravida i Vetlanda.

Bakom det svenska Yrkeslandslaget står WorldSkills Sweden, ett samarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv samt Staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Syftet till satsningen är att höja statusen, intresset och kvaliteten på yrkesutbildningar.

Mer information om Yrkeslandslaget: http://worldskills.se/yrkestavlingar/yrkeslandslaget/

För mer information, vänligen kontakta:
Simon Franzén, teletekniker, Bravida el Lidköping. Tfn: 076-84 26 406