Bravida förvärvar VVS-företag och expanderar i danska Skanderborg

Bravida Danmark A/S förvärvar P. Hermansen, ett VVS-företag med verksamhet i Skanderborg, östra Jylland. Bolaget är ledande inom installation och service av VVS-lösningar i Skanderborgsområdet.

Pressmeddelande

P. Hermansen utför installationsprojekt och mindre serviceuppdrag åt både företag och privatkunder. De har långa relationer med flera stora kunder i regionen och en långsiktigt stabil orderstock. Bolaget består av 28 medarbetare och under räkenskapsåret 2016/17 omsatte P. Hermansen 55 miljoner DKK.

– P. Hermansen är ett väletablerat och mycket välskött företag som passar bra in i Bravida. Verksamheten har ett strategiskt fokus på lönsamhet före omsättning i varje projekt, vilket är helt i linje med Bravidas egen strategi. Jag är glad och stolt över förvärvet och jag är säker på att vi kan dra nytta av varandra, säger Johnny Hey, divisionschef, Bravida Danmark.

Bravida Danmark övertar P. Hermansen från nuvarande ägaren Jørgen Hermansen den 2 juli 2018. Samtliga medarbetare fortsätter i sina roller och Jørgen Hermansen blir ansvarig för verksamheten.

– P. Hermansen grundades 1972 och jag tillhör den andra generationen i familjen som driver verksamheten. Vi har under en tid letat efter en köpare som kan fortsätta utveckla företaget inom en större koncern. Jag är övertygad om att Bravidas värderingar och sätt att driva företag på passar ihop med P. Hermansen, säger Jørgen Hermansen.

Sammanslagningen och integrationen av P. Hermansen sker under 2018.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef Bravida. Tfn: +46 8 695 20 00
Morten Kjellev, kommunikationschef Bravida Danmark. Tfn: +45 2525 2020