Bravida installerar i Växjö Station och Kommunhus

Bravida får i uppdrag av Skanska att utföra samtliga installationer när Växjö får ett nytt kombinerat stations- och kommunhus. Avtalet har ett ordervärde om cirka 107 miljoner kronor.

Pressmeddelande

I april 2018 togs det första spadtaget till det som ska bli Växjö Station och Kommunhus – en sju våningar och 16 400 kvadratmeter stor byggnad. Nu får Bravida i uppdrag av Skanska att utföra projektering och alla installationer inom el, vs, ventilation, sprinkler och styr i projektet. Slutkunder är Vöfab och Jernhusen. 

– Bravida är en stor entreprenör i Sverige men även lokalt i Växjö. Det känns tryggt att samarbeta med en stabil partner i ett projekt som är komplext och kräver både god samordning och mycket resurser. Tillsammans ska vi leverera den bästa slutprodukten på ett bra och kontrollerat sätt, säger Magnus Ohlsson, projektchef, Skanska distrikt Kronoberg.

Byggnaden, som ska präglas av trä och glas, kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Det ställer höga krav även på installationerna, berättar Bravidas projektchef Niclas Johansson. Han fortsätter:

– Detta är ett viktigt uppdrag för oss och det känns extra bra att vi är med redan från projekteringsfasen. Bravidas styrka i sådana här stora projekt är vår bredd och kompetens inom alla teknikområden, säger Niclas Johansson, projektchef, Bravida region Jönköping.

Projektet kommer att sysselsätta 50 medarbetare när installationstakten är som mest intensiv. Arbetet påbörjas omgående och förväntas vara färdigt i slutet av 2020.

För mer information, vänligen kontakta:
Niclas Johansson, projektchef Bravida region Jönköping. Tfn: 072-538 86 06
Henrik Ekelöf, biträdande projektchef Bravida region Jönköping. Tfn: 0470-377 09