Bravida stärker erbjudandet inom kyla – förvärvar serviceverksamhet från Carrier Refrigeration Sweden

Bravida förvärvar Carrier Refrigeration Swedens serviceverksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Genom förvärvet får Bravida en starkare position inom kyla. Verksamheten har 37 anställda och en omsättning om cirka 50 miljoner kronor.

Pressmeddelande

Carrier Refrigeration Sweden AB, en del av Carrier Commercial Refrigeration, är en världsledande aktör inom utrustning för kommersiell kyla, bland annat livsmedelskyla. Bravida förvärvar bolagets svenska serviceverksamhet som idag finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Bravida har som strategiskt mål att bli en ledande service- och installationspartner inom kylteknik i Sverige. Det är en marknad som växer kraftigt och det här förvärvet stöttar vår målsättning. Genom förvärvet stärker vi vår position och bildar ett partnerskap med Carrier Commercial Refrigeration, som innebär ett fortsätt samarbete på den svenska kylmarknaden, säger Sven Klockare, divisionschef, division Riks.

Søren Steen Thomsen, vd på Carrier Refrigeration i Sverige och Danmark, är nöjd med lösningen och ser fram emot ett fortsatt samarbete med Bravida.

– Carrier fortsätter som tidigare att sälja och marknadsföra produkter till kunder i Sverige. Genom att sälja vår serviceverksamhet i Sverige till en rikstäckande aktör kommer vi, tillsammans med Bravida, fortsatt vara en stark service- och installationspartner till kunder över hela Sverige, säger han.

Carrier Refrigeration Sweden AB:s serviceverksamhet blir en del av Bravida den 1 januari 2019.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida. Tfn: 08-695 20 00
Sven Klockare, divisionschef Bravida division Riks. Tfn: 070-699 19 20