Bravida stärker sin position inom el i Mälardalsregionen

Bravida förvärvar Sala elektriska och tar genom förvärvet en starkare position inom el i Mälardalen – en region i stark tillväxt. Den förvärvade verksamheten erbjuder tjänster inom både service och installation.

Pressmeddelande

Sala elektriska grundades 1999 och har verksamhet i Sala med omnejd. Bolaget har 18 anställda och omsätter cirka 20 miljoner kronor.

– Vi ser Mälardalen som en mycket intressant marknad där Bravida idag finns representerade inom el, vs och ventilation. Nu stärker vi vår verksamhet ytterligare och genom köpet av Sala elektriska kan vi möta kundernas efterfrågan på ett ännu bättre sätt. Verksamheten är välskött med kompetenta montörer och tjänstemän som kompletterar vår nuvarande verksamhet på ett bra sätt, säger Mats Axelsson, regionchef Bravida region Dalarna, Västmanland, Södermanland.

Säljare är Per-Olov Östlund, som byggt upp och drivit Sala Elektriska sedan starten. Han kommer att arbeta kvar i rollen som avdelningschef i Bravida.

– Jag vill utveckla verksamheten ytterligare och det blir möjligt med Bravida som ägare. Vi blir både större och starkare tillsammans. Jag ser det också som en möjlighet till att hjälpa fler kunder och bredda vårt erbjudande genom Bravidas existerande verksamhet i regionen, säger Per-Olov Östlund, vd, Sala Elektriska.

Tillträde förväntas ske den 1 maj 2018.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Axelsson, regionchef Bravida region Dalarna, Västmanland, Södermanland. Tfn: 021-15 48 45
Per-Olov Östlund, vd, Sala Elektriska. Tfn: 0224-39 20 01