Bravida Danmark tar hem stort helhetsuppdrag i Odense

Bravida Danmark får i uppdrag av danska Vejdirektoratet att utföra en helhetsleverans av samtliga tekniska installationer i en ny fakultetsbyggnad för hälsovetenskap som uppförs vid det nya universitetssjukhuset i Odense. Uppdraget har ett ordervärde om 296 mDKK.

Pressmeddelande

Syddansk Universitet (SDU) har sedan tidigare fyra fakulteter på sitt huvudcampus i Odense. Den nya byggnaden, som kallas SDU SUND, kommer att placeras i direkt anslutning till det nya universitetssjukhuset i Odense. Syftet är att stärka samarbetet mellan universitetet och sjukhuset, och att bidra till banbrytande forskning inom hälsovetenskap.

Byggnaden kommer att inrymma bland annat laboratorier, kontor och undervisningslokaler, samt djurstallar och lokaler för rättsmedicin. Bravida kommer att utföra samtliga tekniska installationer: vs, ventilation, el, sprinkler, brandlarmsanläggning samt styr och regler. Uppdragsgivaren är danska Vejdirektoratet, som hanterar statliga byggnadsprojekt i Danmark.

Jørn Tønnes, regionchef i Bravida Danmarks Region Syd, är glad över det nya kontraktet:

– Vi är stolta över att få vara en del av ett projekt som kommer att stärka bandet mellan Syddansk Universitet och sjukhuset. Det blir en helhetsleverans, en stor och mycket spännande uppgift, som kommer att kräva en hög teknisk nivå och digitaliseringsgrad.

Förberedande aktiviteter inleds under 2019, medan utförandefasen beräknas starta i början av 2021. Projektet beräknas vara klart i slutet av 2022. Omkring 20 tjänstemän och 60 montörer från Bravida kommer att vara engagerade i projektet.

För mer information, vänligen kontakta:
Jørn Tønnes, regionchef Region syd, Bravida Danmark. Tfn: +45 2525 3414
Morten Kjellev, kommunikationschef, Bravida. Tfn: +46 72 226 37 79