Bravida förvärvar kylföretag i Danmark

Bravida Danmark har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i ICS Industrial Cooling Systems A/S. Företaget har 67 medarbetare och kontor i Roskilde och Vojens. Förvärvet kräver godkännande av de danska konkurrensmyndigheterna.

Pressmeddelande

ICS är ett av de ledande kylföretagen i Danmark och är specialister på lösningar för kyla och värme. De har en större serviceorganisation på sina avdelningar i Jylland och på Själland. 2018 omsatte ICS cirka 120 mDKK.

– Jag ser mycket fram emot att hälsa ICS medarbetare välkomna till Bravida. ICS verksamhet passar väl in i Bravida och i vårt arbete med att stärka serviceverksamheten i hela Danmark. Genom förvärvet får Bravida ta del av företagets kompetenser inom system för fruktmognad, industriell kyla och industriella värmepumpar. Det är kompetenser som efterfrågas mer och mer, säger Søren Raun Frahm, regionchef Bravida Danmark, region special.

ICS nuvarande vd, Jan Lund Pedersen, kommenterar förvärvet: 

– Vi har många års erfarenhet av design och produktion av större anläggningar för industriell kyla. Vi ser fram emot att bli en del av Bravida. Nu får våra duktiga medarbetare möjlighet att fortsätta utvecklas i en större koncern. Det har varit viktigt för oss att hitta en köpare som skapar möjligheter för oss att fortsätta utvecklas, och som ser våra kompetenser som ett specialiserat affärsområde. Det gör att vi fortfarande kan erbjuda våra kunder den bästa servicen. 

Förvärvet kräver godkännande av de danska konkurrensmyndigheterna.

För mer information, vänligen kontakta: 
Johnny Hey, divisionschef, Bravida division Danmark. Tfn: +45 2525 2344
Søren Raun Frahm, regionchef, Bravida region Specialer. Tfn: +45 2525 1300