Bravida förvärvar sprinklerföretag i Karlstad

Bravida har förvärvat företaget Sprinklerinstallationer i Sverige AB. Företaget har 9 medarbetare och en omsättning på cirka 6,5 MSEK för räkenskapsåret 2017/2018.

Pressmeddelande

Sprinklerinstallationer i Sverige AB erbjuder tjänster inom installation och service av sprinkler. Företaget är baserat i Karlstad, med verksamhet i hela området norr och väster om Vänern. Kunderna är privatpersoner, företag och kommuner. 

– För Bravidas sprinklerverksamhet innebär detta förvärv en förstärkning i ett geografiskt område där vi tidigare inte haft någon sprinklerverksamhet. Vi arbetar strategiskt mot vårt mål är att bli ledande inom sprinkler i Sverige och det känns jättekul att vi växer och får nya arbetskamrater, säger Fredrik Torstensson, affärsområdeschef, Bravida Sprinkler.

Även Sprinklerinstallationer i Sverige AB:s nuvarande ägare, Tony Lilja, är glad över affären. 

– Vi har länge haft ett bra samarbete med Bravida, så när de ville satsa i vårt närområde tog vi chansen att bli en del av ett större företag. Jag tror det blir positivt för alla inblandade. Det känns bra att affären är i land, det blir en kul utmaning för mig och grabbarna efter semestern. Jag hoppas att vi kan tillföra positiv energi och erfarenhet! 

Sprinklerinstallationer i Sverige AB har idag 9 anställda som från och med 2 september 2019 ingår i Bravida Sprinkler, avdelning väst (Kinna).

För mer information, vänligen kontakta: 
Fredrik Torstensson, affärsområdeschef Bravida Sprinkler, division Riks. 
Telefon: 08-602 31 83