Bravida förvärvar ventilationsföretag i Stockholm

Bravida förvärvar AB Venair och stärker därmed sin position inom ventilation i Stockholmsområdet. AB Venair beräknas 2019 omsätta cirka 200 MSEK.  

Pressmeddelande

AB Venair är en ledande aktör inom ventilationsbranschen i Stockholm. Företaget bildades 1969 och har sedan dess i huvudsak verkat på Stockholmsmarknaden.

AB Venairs specialitet är energi- och miljöeffektiva ventilationssystem i offentliga, industriella och kommersiella lokaler. Företagets 11 anställda fokuserar främst på design och projektledning, medan installationsarbetet utförs med hjälp av underentreprenörer.

Lars Täuber, divisionschef för Bravidas division Stockholm, är nöjd med förvärvet:

– Förvärvet av AB Venair går i linje med Bravidas strategi att vara störst eller näst störst på varje lokal marknad där vi finns. Med AB Venair kommer vi att stärka vårt erbjudande inom ventilation i Stockholmsområdet. Dessutom får vi genom förvärvet en mycket stark projektledar­kompetens med väl utvecklade arbetsprocesser. Jag är övertygad om att detta kommer att passa väl in i vår verksamhet, säger Lars Täuber.

Säljaren av företaget är Kemp & Lauritzen A/S, som har varit ägare sedan 2011. Torbjörn Wastesson, vd för AB Venair, berättar:

– Det har gått väldigt bra för AB Venair de senaste åren. Jag är både glad och stolt över att Bravida har valt att förvärva oss. Tillsammans med Bravida kommer vi att kunna fortsätta utveckla vår verksamhet och vårt erbjudande till kund. Dessutom erbjuds medarbetarna en möjlighet att ta ytterligare steg i den stora organisation som Bravida erbjuder. Det blir utmanande – och kul!

Bravida har redan tillträtt som ägare.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Täuber, divisionschef, Bravida division Stockholm. Tfn: +46 706 005 946
Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida. Tfn: +46 8 695 20 00