Bravidas dotterbolag levererar gas och tryckluft till nytt sjukhus i Stavanger

Bravidas dotterbolag Oras AS har fått i uppdrag att leverera system för medicinsk gas och tryckluft till det nya sjukhuset i Ullandhaug i Stavanger. Avtalet är värt cirka 115 miljoner SEK, exklusive moms.

Pressmeddelande

Befolkningen i Stavanger och Rogalandregionen växer. För att möta de ökade kraven på sjukvården uppförs nu ett nytt universitetssjukhus. Det nya Stavanger Universitetssjukhus kommer att slutföras år 2023.

Bravidas dotterbolag Oras har fått i uppdrag att installera system för medicinska gaser i sjukhuset, till ett värde av cirka 115 miljoner SEK exklusive moms.

– För Bravida har förvärvet av Oras bidragit till att vi nu har ett bredare utbud av tjänster inom sjukhusområdet. Det här projektet är ett bra exempel på det, säger Tore Bakke, divisionschef för Bravida Norge.

I Oras leverans till det nya sjukhuset ingår: medicinsk syre, medicinsk lustgas, medicinsk luft, instrumentluft, syntetisk luft, medicinsk koldioxid, vakuum, evakuering av narkosgaser, centralt avgassystem för anestesi- och diatermgaser, teknisk tryckluft, kväve och specialgaser.

– Vi är stolta över att Oras har tilldelats detta uppdrag. Särskilt spännande är att projektet har stort fokus på innovation. Vi har kompetens, processer och medarbetare för att kunna utföra denna typ av projekt. Vi ser fram emot att komma igång med projektet, säger Usman Riaz, chef för medicinska gaser i Oras AS.

Projektet startar med en planeringsfas som påbörjas i maj 2019. Produktionen startar 2020.

För mer information, vänligen kontakta:
Tore Bakke, divisionchef Bravida Norge. Tfn: +47 909 41 607
Mattias Johasson, vd och koncernchef, Bravida. Tfn: +46 8 695 20 00