Bravida Norge förvärvar Plato AS och stärker sin position inom ventilation på Sunnmøre

Bravida köper 100% av aktierna i ventilationsföretaget Plato AS i Sykkylven, och de kommer att integreras i Bravida Norge AS. Plato AS omsätter cirka 35 miljoner norska kronor och har omkring 21 anställda.

Pressmeddelande

Plato AS grundades 1987 och är idag en ventilationsentreprenör baserad i Sykkylven. Företagets huvudverksamhet är inom installation och service relaterat till ventilationssystem, värmepumpar och vs-arbeten. De riktar sig främst till privata företag men också privatkunder och offentliga företag. 

– Vi är mycket glada över att slutföra detta förvärv. Det kommer att hjälpa oss på Bravida att växa och nå våra mål om att bli en ledande leverantör, också på ventilationstjänster, kommenterar Tore Bakke, vd Bravida Norge.

– Detta förvärv stärker ventilationsutbudet i mitten av Norge, och gör att Bravida kan leverera de tre största teknikområdena och därmed erbjuda kombinerade helhetslösningar till våra kunder i samma geografiska område,  kommenterar Petter Storhaug, regiondirektör för Region Midt i Bravida Norge.

Bravida erbjuder redan tjänster för både el och rör i Ålesund. Förvärvet av Plato blir en ny avdelning i Bravida som kommer att fortsätta stärka erbjudandet inom  ventilation i Møre och Romsdal. 

– Det har hittils varit en spännande resa, och jag ser fram emot fortsättningen och att nu utvecklas vidare som en del av Bravida, kommenterar den nuvarande ägaren och grundaren av Plato AS, Odd Arne Rønes.

Bravida tillträder som ägare den 1 november 2021.

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
tf. Kommunikationschef Koncern
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11