Bravida Danmark förvärvar HP El-service A/S och stärker sin position inom el och kyla

Bravida Danmark förvärvar el- och kylbolaget HP El-service A/S och stärker därmed sin position i Midtjylland. Bolaget omsätter 20 miljoner danska kronor och har 16 anställda. 

Pressmeddelande

HP El-service A/S grundades 1984 och verkar främst inom industriservice inom bland annat el- och kylinstallationer över hela Jylland. De utför även installationer för privata kunder och företag inom industrier, byggnader, teledata, larm, termografi och energivägledning. 

– HP El-service är ett bra bolag med en gedigen historia och ett gott rykte i närområdet. Med förvärvet stärker vi vår position på Midtjylland inom el. Dessutom besitter de anställda kompetenser inom kyla, vilket gör att Bravida nu täcker kylområdet över hela Jylland, kommenterar Klaus Villefrance, regionchef för Region Nord, Bravida Danmark. 

Ib Aarup, nuvarande ägare av HP El-service A/S kommenterar:

– Det har varit en spännande resa hittills och jag ser fram emot fortsättningen att vidareutvecklas med Bravida. Det är viktigt för mig att både företaget och våra medarbetares arbetsplats bedrivs vidare på ett bra sätt. Jag är också övertygad om att förvärvet kommer att vara en fördel för våra befintliga kunder, som nu får tillgång till Bravidas alla kompetenser och tjänster. 

Integreringen av bolaget till Bravida Danmark A/S påbörjas den 7 juli 2022, varefter HP El-service A/S successivt kommer att integreras i Bravida Danmarks samlade verksamhet.


För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef koncern
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11