Bravida förvärvar Elmontage i Gällivare AB

Bravida förvärvar Elmontage i Gällivare AB och etablerar sig därmed inom el i Gällivare med omnejd. Bolaget omsätter omkring 11 miljoner kronor och har 11 anställda.

Pressmeddelande

Bolaget grundades 2015 och bedriver all sin verksamhet i Gällivare med omnejd. De har en stark kundbas inom gruvindustrin, fastigheter och byggindustrin och deras största kund är LKAB följt av fastighets- och byggbolag. 

– Jag är mycket positiv till att Elmontage i Gällivare nu blir en del av Bravida. I enlighet med Bravidas strategi och region Malmfältens målbild kommer vi genom förvärvet att stärka vår lokala verksamhet i Gällivare, kommenterar Tage Lundin, regionchef för region Malmfälten på Bravida. 

Andreas Helin är nuvarande vd på Elmontage i Gällivare AB och kommer att fortsätta ingå i verksamheten. Han kommenterar:

– Det känns spännande och inspirerande att nu bli en del av Bravida. Vi har haft en bra utveckling i företaget tillsammans med våra anställda och kunder. Vi ser övergången som ett naturligt steg i utveckling och tillväxt för de kommande större industriinvesteringarna i Malmfälten.

Bravida tillträdde som ägare den 1 april 2022. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef koncern
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11