Bravida installerar energieffektivt serverrum med serviceavtal i ny fabriksbyggnad på 125 000 kvm utanför Jönköping

Bravida får i uppdrag av Nobia Production AB och Logistic Contractor att utföra serverrumsinstallationer i del av den 125 000 kvadratmeter stora fabriksbyggnaden. I uppdraget ingår även ett femårigt serviceavtal. 

Pressmeddelande

Nobia AB ska etablera en ny fabrik i Torsviks industriområde utanför Jönköping. Entreprenaden avser nybyggnation av fabriksbyggnad där Nobia planerar att tillverka träbaserade inredningsprodukter. 

”Designad för högsta möjliga energieffektivitet”
Byggnaden kommer att klassificeras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM och Bravidas uppdrag i installationsentreprenaden innefattas serverrumsinstallationer. 

– I enlighet med Bravidas vision och hållbarhetsstrategi så är det av största vikt att vi gör hållbara lösningar. Projektet är planerat i förhållande till Nobias krav gällande tillgänglighet, säkerhetskrav och är designad för högsta möjliga energieffektivitet. Vi nyttjar våra lokala Bravida kontor i Jönköpingsregionen och är stolta över att få göra detta projekt, kommenterar Elon Lövgren, Key Account Manager, Critical Power Sverige, Bravida.

Ordervärdet är på 6,5 miljoner kronor och projektet startade i mars 2022. Huvudprojektledare och samordnare från Bravida är avdelningen Critical Power där lokala Bravidakontoret i Värnamo bidrar med elinstallationer och fiber samt kyla och vs. Projektet kommer att utföras under hela året. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef 
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11