Bravida Norge förvärvar Bautec AS och stärker sin position inom automation i Bergen

Bravida Norge förvärvar bolaget Bautec AS och stärker därmed sin position inom automation i Bergen. Bolaget omsätter 17 miljoner norska kronor och har 13 anställda.

Pressmeddelande

Bautec AS grundades 2012 och är specialiserade inom styrning och övervakning av byggnader. Bolaget är baserade i Bergen och har både stora privata och offentliga aktörer i sin kundportfölj. Bautec AS levererar allt ifrån små ombyggnader till kompletta automationspaket för nya stora byggnader och verkar både inom nyinstallationer och eftermarknad.

– Genom förvärvet av Bautec AS kan Bravida erbjuda mycket bra och gedigna lösningar inom fastighetsautomation i hela Västnorge. Det stärker även Bravidas närvaro på marknaden avsevärt. Deras vision om hållbara och miljövänliga fastigheter går i linje med Bravidas hållbarhetsstrategi där målet är att hjälpa våra kunder att skapa välfungerande fastigheter där människor trivs och kan leva på ett klimatsmart sätt, kommenterar Ronny Øvrevik, divisionschef för division Kysten i Bravida Norge.

Tore André Haugen, nuvarande delägare och vd för Bautec AS kommenterar:

– Vi ser fram emot att nu bli en del av Bravida och fortsätta utveckla området fastighetsautomation ytterligare. Det kommer att bli en spännande resa där vi både kommer växa och tillsammans skapa hållbara lösningar för fastighetens hela livscykel.  

Bravida tillträder som ägare den 1 juni 2022.

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11