Bravida Norge installerar i en av Norges första batterifabriker med en produktionskapacitet till 700 000 elbilar per år

Morrows batterifabrik i Arendal kommer från dag ett att producera några av de mest hållbara batterierna i världen. Bravida Norge AS har fått i uppdrag av Veidekke att stå för leverans av vs, ventilation och automation.

Pressmeddelande

Batterifabriken kommer ha en bruttoyta på 30 000 kvadratmeter och vid uppstart kommer fabriken att ha en årlig produktionskapacitet på 1 gigawattimme (GWh) battericeller varje år. När de planerade byggskedena är klara blir kapaciteten 43 GWh, vilket motsvarar batterier för 700 000 elbilar per år. 

– Vi är stolta över att nu ingå i ett samarbete med Veidekke där vi tillsammans är med och möjliggör produktionen av kostnadseffektiva och hållbara batterier utan kobolt. Vi är nu redo att sätta i gång att bygga batterifabriken i Arendal tillsammans med totalentreprenören, kommenterar Kenneth Post, avdelningschef VVS i Arendal, Bravida Norge.  

Batterifabriken planeras stå klar i mars 2024. 

– Detta projekt är troligtvis ett av de viktigaste projekten på Sørlandet under hela detta decennium. Projektet kommer att ge stora synergieffekter för Arendal och Agder och går helt i linje med Bravidas strategi för klimatsmarta lösningar. Vi är stolta över att vara med i projektet, kommenterar Trond-Lauritz Larsen, regionchef för Agder/Rogaland på Bravida Norge.

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11