Bravida energieffektiviserar Huddinge sjukhus med ett ordervärde på 142 miljoner

Bravida har fått i uppdrag av Locum att utföra installationer inom ventilation, vs, el, automation och sprinkler på en del av Huddinge sjukhus. Förbättrat inomhusklimat för vårdverksamheten samt minskad energianvändning är några av fördelarna som den tekniska upprustningen kommer att bidra till. 

Pressmeddelande

Bravida utför installationerna i byggnad C2 på Huddinge sjukhus som innehåller labb- och specialistverksamhet för hela Region Stockholm där det ställs höga krav på bland annat ventilation och bibehållen driftsäkerhet. 

– Vi är stolta över att vara med och bidra till att vårdverksamheten och patienter får ett förbättrat inomhusklimat, minska riskerna för driftavbrott och ohälsosamma föroreningar. Detta kommer även leda till minskad energianvändning i byggnaden vilket bidrar till att hjälpa Region Stockholm att nå sina energisparmål till 2030, kommenterar Michael Andersson, ansvarig för kalkyl och anbud för Bravida Plus Division Stockholm.

Peter Fristedt, projektledare på Locum kommenterar:

– Vi är mycket glada att samarbeta med Bravida i detta projekt. Med Bravida får vi en erfaren och kompetent leverantör till det komplexa projektet på Huddinge sjukhus och samtidigt bidra till en förbättrad inomhusmiljö för vårdverksamheten. 

Projektet påbörjades i augusti 2023 och förväntas vara klart i mars 2025. 


För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11